,

Η πανδημία σίγουρα δεν έχει “τελειώσει”, αλλά το καλοκαίρι έχει έρθει…

Ένα σταθερό ερώτημα υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας: Τι ανυπομονείτε να κάνετε όταν όλα αυτά τελειώσουν;

Τι να κάνουμε αν η πραγματικότητα του καλοκαιριού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας

Η πανδημία σίγουρα δεν έχει “τελειώσει”, αλλά το καλοκαίρι έχει έρθει. Η νέα κανονικότητα έρχεται πάνω στην ώρα για να προσπαθήσει να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνθήκες του φετινού καλοκαιριού. Μαζί με αυτό, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μετατρέπεται από μακρινή ελπίδα σε πιθανή πραγματικότητα.

Τα ταξίδια, οι βόλτες, τα θερινά σινεμά και ό,τι άλλο φαντασιωνόσασταν εκείνες τις σκοτεινές μέρες, όλα περιμένουν. Ωστόσο, για μυριάδες λόγους, αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι η θυελλώδης επιστροφή στην κοινωνία που είχαμε στο μυαλό μας – και αυτό δεν πειράζει.

Advertisment

Οι άνθρωποι έχουν νιώσει την τεράστια απώλεια της πλήρους συμμετοχής στη ζωή τους και είναι ενθουσιασμένοι που θα διεκδικήσουν ξανά αυτές τις συνδέσεις και τις δραστηριότητες, αλλά είναι πιθανό κάποιοι να έχουν προετοιμάσει τον εαυτό τους για απογοήτευση θέτοντας εξωπραγματικά υψηλές προσδοκίες για το πόσο δραστήριοι και παραγωγικοί θα είναι. Είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στις φαντασιώσεις μας.

Υπάρχουν επίσης σοβαροί οικονομικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να απολαύσουν το καλοκαίρι όπως το σχεδίαζαν, λόγω της απώλειας εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Άλλοι μπορεί ακόμη να αναρρώνουν σωματικά αν έχουν προσβληθεί από COVID-19.

Τι να κάνουμε αν η πραγματικότητα του καλοκαιριού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας

Σκεφτόμαστε ρεαλιστικά το πώς μπορεί να είναι οι δραστηριότητές μας

Μερικοί άνθρωποι έχουν τη φαντασίωση ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στο «κανονικό» αμέσως και ασκούν τεράστια πίεση σε αυτό το καλοκαίρι και στον εαυτό τους για να εκπληρώσουν τις ανεκπλήρωτες ανάγκες τους. Όμως, όπως αναφέρεται συνεχώς, η πανδημία είναι ακόμα εδώ, καθώς και όλα τα πρακτικά προβλήματα που ακολουθούν αυτής. Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ζήσουμε το καλοκαίρι όπως πριν, αφού χρειάζεται ακόμα προσοχή.

Advertisment

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας

Περάσατε μια τρομερή περίοδο και τα καταφέρατε. Δεν θα έπρεπε να θέλετε να βγείτε έξω και να το γιορτάσετε; Όχι απαραίτητα ή ακόμα. Υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά μεταξύ του να θέλετε να θέλετε να βγείτε ξανά εκεί έξω όπως πριν και του να αισθάνεστε πραγματικά έτοιμοι και πρόθυμοι να το κάνετε.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ακόμα δισταγμό για την επανένταξη στην κοινωνία, ενώ άλλοι έχουν χάσει την επαφή με το κοινωνικό τους δίκτυο και πρέπει να ξαναχτίσουν ή να βρουν νέες σχέσεις. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να νιώθει μοναξιά και απογοήτευση και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι έχετε πολλά ακόμη καλοκαίρια για να δείτε ανθρώπους, να διασκεδάσετε και να ζήσετε πλήρως τη ζωή σας.

Αποφεύγουμε τη σύγκριση

Ανεξάρτητα από τις ανάγκες μας, αναπόφευκτα θα είναι δύσκολο να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να ζουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές. Αν αισθάνεστε ότι όλοι οι άλλοι στον κόσμο διασκεδάζουν εκτός από εσάς, μην αφήσετε αυτό το συναίσθημα να σας πάρει μαζί του στον πάτο. Δεν είστε μόνοι και αυτό είναι βέβαιο.

Η περιέργεια μπορεί να σας οδηγήσει στο να ελέγχετε συχνότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, έτοιμοι ή όχι, να νιώσετε ζήλια για τις περιπέτειες των φίλων και γνωστών σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν βλέπετε το φόβο και το άγχος που μπορεί να έχουν οι άλλοι. Οι άνθρωποι διαφημίζουν μόνο τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τους – φαίνεται ότι όλοι γύρω σας βρίσκονται συνεχώς σε έκσταση. Κανείς δεν πρόκειται να δημοσιεύσει οικογενειακούς καβγάδες, οικονομικές δυσκολίες ή άλλα ζητήματα.

Πηγή:

www.verywellmind.com/what-to-do-when-your-summer-reality-doesn-t-meet-your-summer-expectations

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση