,

Φρούτα του καλοκαιριού: Ποια βοηθούν στη διατήρηση του βάρους μας – Πόσες θερμίδες έχουν

Τα περισσότερα καλοκαιρινά φρούτα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην υγιεινή διατροφή.

Φρούτα του καλοκαιριού: Ποια βοηθούν στη διατήρηση του βάρους μας – Πόσες θερμίδες έχουν

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι τα καλύτερα φρούτα για την απώλεια βάρους που έχουμε όλο το χρόνο. Όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση, αλλά είναι και γεμάτα με υγρά που μας κρατούν ενυδατωμένους. Τα καλοκαιρινά φρούτα και έχουν καταπληκτική γεύση και εμφάνιση και μπορούμε να τα απολαύσουμε για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας και να παραμείνουμε υγιείς.

Τα περισσότερα καλοκαιρινά φρούτα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην υγιεινή διατροφή μας, ώστε να διατηρήσουμε το βάρος μας και να αισθανόμαστε ενυδατωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.  Ακολουθούν τα κυριότερα καλοκαιρινά φρούτα μαζί με τις θερμίδες τους, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ημερήσια ποσότητα χωρίς να στερηθείτε την υπέροχη γεύση τους και τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν να μας προσφέρουν.

Advertisment

10 καλοκαιρινά φρούτα και οι θερμίδες τους

1. Καρπούζι

30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Ο καλύτερος σύντροφος του καλοκαιριού. Είναι γεμάτο νερό και φυτικές ίνες που είναι ιδανικά για τη διατροφή μας. Το νερό θα μας κρατήσει ενυδατωμένους και οι φυτικές ίνες θα στηρίξουν την πέψη. Τα καρπούζια είναι επίσης πολύ γλυκά και η γλυκιά τους γεύση θα ανεβάσει τη διάθεσή μας. Αν είστε σε δίαιτα, καταναλώστε μία ή δύο φέτες.

2. Μάνγκο

30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να νομίζουμε, τα μάνγκο είναι πραγματικά υγιεινά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C και μέταλλα όπως το κάλιο. Είναι λίγο υψηλά σε θερμίδες, οπότε χρειάζεται απλώς να καταναλώνετε με προσοχή. Είναι πολύ ενυδατικά και σίγουρα θρεπτικά.

3. Πεπόνι

34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα πεπόνια έχουν βιταμίνη Α και C και έχουν τόσο πολύ νερό που τα καθιστούν ένα ενυδατικό και δροσιστικό σνακ ή ακόμα και πρωινό.

Advertisment

4. Κεράσια

50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα κεράσια είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα σε γλυκά και τάρτες. Σκεφτείτε το πλούσιο χρώμα τους και την παραδεισένια γλυκιά γεύση τους. Είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Β και θεωρούνται επίσης μεγάλη πηγή φυτικής ζάχαρης και φυτικών ινών. Κάνουν ένα τέλειο σνακ και επιδόρπιο.

5. Βερίκοκα

48 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα βερίκοκα είναι ιδανικά για την επιδερμίδα σας επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C. Έχουν φυτικές ίνες και έχουν επίσης υπέροχη γεύση.

6. Σταφύλια

67 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα σταφύλια είναι μια εκπληκτική υπερτροφή. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυσικής ζάχαρης. Αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας, μπορείτε να τα καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα, καθώς έχουν ζάχαρη.

7. Ροδάκινο

39 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και έχουν μαγνήσιο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ζωτικές μας δραστηριότητες. Μπορείτε να το φάτε σε μια φρουτοσαλάτα με μήλα και γιαούρτι ή να φτιάξετε ένα κρύο smoothie.

8. Βατόμουρα

47 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα βατόμουρα περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β. Είναι ιδανικά για όλα. Μπορείτε να τα έχετε ως σνακ, να φτιάξετε μια μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με αυτά και να τα φάτε με γιαούρτι.

9. Σύκα

110 θερμίδες ανά 3 μεσαίου μεγέθους σύκα. Έχουν αρκετές θερμίδες, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμα και έχουν υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, αντιμετωπίζοντας τη δυσκοιλιότητα, που είναι συχνό φαινόμενο στις διακοπές.

10. Δαμάσκηνα

46 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη C. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών. Μπορείτε να τα καταναλώσετε με ένα ελαφρύ πρωινό ή ως σνακ με γιαούρτι. Έχουν εξαιρετική γεύση και είναι αρκετά δυναμωτικά.

Πηγή:

fustany.com/en/beauty/health–fitness/hydrating-summer-fruits-for-weight-loss

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση