, , ,

Παραολυμπιακοί αγώνες: Με τρία μετάλλια ξεκίνησε η ελληνική αποστολή στο Τόκυο

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 44 σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες καθώς και 4 συνοδούς αθλητές.

Παραολυμπιακοί αγώνες: Με τρία μετάλλια ξεκίνησε η ελληνική αποστολή στο Τόκυο

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες Τόκυο 2020 ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου και ήδη η Ελλάδα μετρά τρία μετάλλια που κέρδισαν με την αξία τους οι αθλητές. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα της αθλητικής διοργάνωσης, ο Πάνος Τριανταφύλλου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β, μετά την επικράτηση του 15-6 επί του Γάλλου Βαλέτ. Ήταν χρονικά το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο  Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση, κερδίζοντας επάξια επίσης χάλκινο μετάλλιο. Χάλκινο μετάλλιο όμως και για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54κ. στην άρση βαρών σε πάγκο. Με αυτή του τη σπουδαία εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει μια θέση  στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165κ.

Advertisment

Παραολυμπιακοί αγώνες: Με τρία μετάλλια ξεκίνησε η ελληνική αποστολή στο Τόκυο
Φωτογραφία: Ελληνική αποστολή στην τελετή έναρξης/ EPA

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή αποτελείται από 44 σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες καθώς και 4 συνοδούς αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής αγωνίσματα: στίβος, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, μπότσια, ξιφασκία με αμαξίδιο, σκοποβολή, τοξοβολία, αντισφαίριση με αμαξίδιο, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλασία και τζούντο. Στους αγώνες του Ριο, το 2016, η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Ήταν η δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της ελληνικής αποστολής, μετά την 20η στο Πεκίνο.

Πηγές:

Με πληροφορίες από news247.gr και ethnos.gr

Advertisment

Κεντρική φωτογραφία: Δημήτρης Μπακοχρήστος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση