Πώς μπορούμε να προλάβουμε την αίσθηση κούρασης μετά τα γεύματα

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα που έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις σε περίπτωση που χρειάζεται να συνεχίσουμε την εργασία μας.

Πώς μπορούμε να προλάβουμε την αίσθηση κούρασης μετά τα γεύματα

Αν ένα χορταστικό γεύμα σας αφήνει με μια αίσθηση υπνηλίας και κόπωσης δεν είστε οι μόνοι. Η κόπωση μετά από ένα γεύμα είναι ένα εκπληκτικά συνηθισμένο φαινόμενο – και δεν μιλάμε μόνο για το πώς αισθάνεστε μετά τα γιορτινά τραπέζια. Από τις ορμόνες μέχρι τη δυσανεξία σε τρόφιμα, υπάρχουν πολλοί πιθανοί ένοχοι για αυτό το φαινόμενο. Ευτυχώς, υπάρχουν και μερικές λύσεις.

Ακόμα κι αν εντοπίσετε τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτό το μοτίβο, δεν σημαίνει ότι θα λύσετε και το πρόβλημα. Ευτυχώς, υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα και να ελαχιστοποιήσετε αυτό το αίσθημα υπνηλίας μετά το φαγητό.

5 τρόποι να καταπολεμήσουμε και να προλάβουμε την αίσθηση κόπωσης μετά από ένα γεύμα

1. Διαχειριζόμαστε την ισορροπία στο εσωτερικό του οργανισμού

Προσαρμόζουμε τη σύνθεση του γεύματός μας – συγκεκριμένα, μειώνουμε τους υδατάνθρακες και συμπεριλαμβάνουμε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιστοποιούμε τα θρεπτικά συστατικά που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας: Τόσο οι πρωτεΐνες όσο και οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τα γλυκαιμικά επίπεδα. Επίσης, ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες σημαίνει επιπλέον φροντίδα για το έντερό σας. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά με άφθονες ποσότητες υγιεινών λιπαρών μειώνει την υπνηλία μετά το γεύμα.

Κάτι επίσης ενδιαφέρον: Οι έρευνες δείχνουν ότι η συμπερίληψη ξυδιού σε γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου και, στη συνέχεια, να αποτρέψει την αίσθηση κούρασης μετά το γεύμα

2. Άφθονος ύπνος

Η στέρηση ύπνου προκαλεί χάος στο μεταβολισμό, αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Μία μόνο νύχτα επαρκούς ύπνου μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις. Και στην ανάγκη δεν παραλείπουμε και έναν σύντομο ύπνο μετά το γεύμα.

3. Επιμένουμε στις τακτικές ώρες των γευμάτων

Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες εκεί έξω όσον αφορά στη διατροφή, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές – το να τρώμε τακτικά έχει σημασία. Το σώμα αποδίδει καλύτερα όταν λειτουργεί σε ένα σταθερό πρόγραμμα με ύπνο, ξύπνημα και προγραμματισμένα γεύματα.

4. Κίνηση και άσκηση

Η τακτική άσκηση έχει έναν κατάλογο πλεονεκτημάτων, και το κυριότερο από αυτά είναι αυτή η χαρακτηριστική τόνωση της ενέργειας. Ασκηθείτε τακτικά, επιδιώκοντας 30 λεπτά κάθε μέρα. Αλλά να έχετε κατά νου, ακόμη και λίγο περπάτημα μετά το γεύμα μπορεί να είναι αρκετό για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σε υψηλά επίπεδα.

5. Άφθονο νερό

Ακόμα και τα ελάχιστα επίπεδα αφυδάτωσης μπορούν να συμβάλουν στο αίσθημα κόπωσης. Το να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε σε εγρήγορση, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων.

Πηγή:

www.mindbodygreen.com/articles/tired-after-eating

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε