,

Ποιος είναι ο κύριος λόγος που σαμποτάρουμε την επιτυχία μας

Οι λέξεις και οι σκέψεις αποτελούν συχνά προβολές των βαθύτερων επιθυμιών...

Ποιος είναι ο κύριος λόγος που σαμποτάρουμε την επιτυχία μας

Μάλλον θα γνωρίζετε ότι αν πραγματικά βάλουμε κάτι σκοπό, μπορούμε να αποκτήσουμε τη δουλειά των ονείρων μας ή ένα εισόδημα που θα επέτρεπε σε εμάς και την οικογένειά μας να ζούμε άνετα. Ίσως επίσης να γνωρίζετε ήδη πως αν το θέλετε πραγματικά και το κυνηγήσετε, θα μπορούσατε να έχετε τη δική σας μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, ή να μετατρέψετε την τέχνη σας σε εργασία.

Αλλά είχατε ποτέ σκεφτεί ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θέλησης για να γίνετε ψυχικά σταθεροί; Σας είχε ποτέ περάσει από το νου ότι η μεγαλύτερή σας φιλοδοξία θα μπορούσε να γίνει η καθημερινότητά σας και να σας χαρίζει ευτυχία κάθε μέρα που περνά; Και ότι μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες σας θα μπορούσε να είναι το να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να λαχταρά υγιεινές συνήθειες που έτσι θα σας βοηθούσαν να διατηρήσετε την υγεία σας;

Advertisment

Μάλλον όχι, επειδή ο τρόπος με τον οποίο διδασκόμαστε την επιτυχία είναι τόσο περιοριστικός και στενόμυαλος. Και αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν κυνηγούν τα πραγματικά θέλω τους και αυτο-σαμποτάρονται. Οι λόγοι δεν είναι πάντα ότι είναι τεμπέληδες, αδύναμοι, αναβλητικοί, αντιδραστικοί ή όχι τόσο έξυπνοι. Είναι απλά ότι δεν θέλουν αυτό το είδος επιτυχίας που η κοινωνία τους έχει διδάξει ότι «πρέπει» να πετύχουν.

Αυτό υποδεικνύει ότι διαθέτουν εσωτερική δύναμη και αυθεντικότητα, επειδή δεν παλεύουν να αποκτήσουν αυτό που στην πραγματικότητα δεν θέλουν. Ορισμένοι άνθρωποι περιορίζουν την ίδια τους την επιτυχία, όχι επειδή δεν πιστεύουν στο δυναμικό τους, αλλά επειδή αισθάνονται ότι δεν είναι αυτό που θέλουν.

Δεν χρειάζεστε λοιπόν περισσότερα κίνητρα. Δεν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε μέρες και ώρες προσπαθώντας να πείσετε τον εαυτό σας να κάνετε αυτό που νομίζετε ότι αγαπάτε. Ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι την άδεια να κάνετε αυτό που θέλετε, ακόμα κι αν αυτό που θέλετε είναι πραγματικά απλό. Ακόμα κι αν δεν είναι κάτι εντυπωσιακό. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγάλετε χιλιάδες ευρώ ή ότι δεν θα γίνετε διάσημοι.

Advertisment

Η πραγματικότητα είναι ότι πολύ συχνά, οι άνθρωποι σαμποτάρουμε την ίδια μας την επιτυχία ως ένα μέσο διατήρησης της αξιοπρέπειάς μας. Εμποδίζουμε ασυνείδητα τον εαυτό μας από το να κάνουμε αυτό που εκείνοι θέλουν, επειδή δεν το θέλουμε πραγματικά με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν.

Αυτό είναι το εκπληκτικό με τους ανθρώπους: οι πράξεις τους μιλούν για τον εαυτό τους. Οι λέξεις και οι σκέψεις αποτελούν συχνά προβολές των βαθύτερων επιθυμιών. Γι’ αυτό λοιπόν ορισμένες φορές, το γεγονός ότι σαμποτάρουμε την επιτυχία μας δεν έχει καθόλου να κάνει με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κανείς δεν σαμποτάρει την επιτυχία του κατά λάθος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νεανική βία: 176.000 ανθρωποκτονίες ετησίως με θύτες και θύματα εφήβους και νεαρούς ενήλικες
Καλοί μαθητές: Η ευφυία δεν φτάνει | Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που απογειώνουν τις σχολικές επιδόσεις
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση