,

Πριν από 42 χρόνια, διαφυλετικό ζευγάρι αναγκάστηκε να χωρίσει – Σήμερα είναι και πάλι μαζί

Αυτή η συγκινητική ιστορία αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να δώσουμε στην αγάπη μια δεύτερη ευκαιρία.

Πριν από 42 χρόνια, διαφυλετικό ζευγάρι αναγκάστηκε να χωρίσει - Σήμερα είναι και πάλι μαζί

Την άνοιξη του 1979, η Jeanne Gustavson γνώρισε τον Steve Watts ενώ ήταν μέλος της Γερμανικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Loyola του Σικάγο. Αμέσως, οι δύο εικοσάρηδες ταίριαξαν. «Από την πρώτη στιγμή που την είδα, ερωτεύτηκα παράφορα», δήλωσε ο Steve, 71 ετών σήμερα, στην Washington Post.

Η κουβέντα μετατράπηκε σε φλερτ και οι δυο τους άρχισαν να βρίσκονται και εκτός σχολής. «Έγινε πολύ γρήγορα φανερό ότι είχαμε αισθήματα ο ένας για τον άλλον», δήλωσε η Gustavson. «Είχαμε αρχίσει να ερωτευόμαστε».

Advertisment

Η οικογένειά της δεν ήθελε να είναι μαζί

Ωστόσο, αντιμετώπισαν προβλήματα όταν η Gustavson ρώτησε τη μητέρα της αν μπορούσε να καλέσει τον Watts, ο οποίος είναι μαύρος, σε ένα πάρτι στην πισίνα του σπιτιού τους. «Είπα ότι ένα από τα άτομα είναι μαύρο, και εκείνη τρελάθηκε», είπε η Gustavson. «Η ευρύτερη οικογένειά μου ανακατεύτηκε και όλοι με αποθάρρυναν».

«Είχαν αυτή τη νοοτροπία ότι οι μαύροι και οι λευκοί δεν ανήκουν μαζί», πρόσθεσε. «Κατά βάθος, ήξερα ότι δεν ήταν σωστό». Παρόλα αυτά, η Jeanne συναντούσε τον Steve κρυφά. «Δεν μπορούσα να τον αφήσω να φύγει», είπε.

Χώρισαν και έμειναν χωριστά για 42 χρόνια

Αλλά η σχέση τους δεν κράτησε. Με την Gustavson να εργάζεται στα βόρεια προάστια του Σικάγο και τον Watts να σπουδάζει στην άλλη πλευρά της πόλης, δυσκολεύονταν να βρουν χρόνο για να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Έτσι, η Gustavson τον χώρισε. «Απλά κατέρρευσα», δήλωσε η Jeanne στην εφημερίδα The Post. «Δεν έβλεπα πώς θα μπορούσαμε να περάσουμε χρόνο μαζί για να καλλιεργήσουμε μια σχέση». «Ήμουν συντετριμμένος», δήλωσε ο Watts.

Advertisment

Οι δυο τους παντρεύτηκαν και μετά χώρισαν, αλλά δεν απέκτησαν παιδιά. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Watts σκεφτόταν την πρώτη του αγάπη. Αυτό όμως που δεν ήξερε ήταν ότι και η Gustavson, η οποίος είχε μετακομίσει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, τον σκεφτόταν. «Ήξερα ότι κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν ένα ανοιχτό κεφάλαιο – δεν έκλεισε ποτέ», είπε.

Τα συναισθήματα ξύπησαν όταν ξανασυνδέθηκαν

Τον Αύγουστο του 2020, σε ηλικία 68 ετών, η Gustavson αποφάσισε τελικά να εντοπίσει τον Watts. Αλλά δεν ήταν εύκολο. «Όλα κατέληγαν σε αδιέξοδο», δήλωσε η Jeanne στην εφημερίδα The Post. «Ήταν σαν να μην υπήρχε».

Κατέληξε να εντοπίσει κάποιον που της είπε ότι ο Watts ήταν σε γηροκομείο, αλλά όταν τηλεφώνησε δεν της απαντούσε. «Τότε ήταν που πήρα την απόφαση ότι έπρεπε να βρω μια λύση και να κλείσω όλο αυτό», είπε η Gustavson. «Θα πήγαινα στο Σικάγο και δεν το είπα σε κανέναν».

Όταν η Gustavson έφτασε στον οίκο ευγηρίας, της είπαν ότι ο Watts είχε να δεχτεί επισκέπτη εδώ και μια δεκαετία. Ήταν κατάκοιτος και χωρίς αριστερό πόδι μετά από δύο εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες επιπλοκές στην υγεία του. «Ήταν σε άσχημη κατάσταση», είπε η Gustavson. «Δεν είχε σχεδόν κανέναν».

Αλλά όταν είδαν ο ένας τον άλλον μετά από 42 χρόνια απομάκρυνσης, τα συναισθήματα επανήλθαν. «Εκείνη τη στιγμή, ήξερα ότι εξακολουθούσε να με αγαπά και εγώ εξακολουθούσα να τον αγαπώ και ότι αυτό θα ήταν για πάντα», δήλωσε η Gustavson. «Μου άρπαξε το χέρι και δεν το άφηνε. Οι δυο μας κλαίγαμε για περίπου μιάμιση ώρα».

«Ήταν τόσο όμορφη, που δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της», πρόσθεσε ο Watts. «Ξέραμε ότι εξακολουθούσαμε να αγαπιόμαστε». Η Gustavson πέρασε έξι ημέρες με την Watts στο Σικάγο, αλλά όταν επέστρεψε στο σπίτι της αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτόν. «Μπήκα σε άλλο ένα αεροπλάνο και αποφάσισα ότι δεν θα επιστρέψω χωρίς αυτόν», είπε.

Όταν έφτασε η Gustavson, ο Watts συμφώνησε να πάει στο Πόρτλαντ μαζί της. «Θα σε ακολουθήσω παντού», θυμάται να λέει, σύμφωνα με την Post. Παρά το κόστος των 14.000 δολαρίων για την ιατρική μεταφορά – το οποίο καλύφθηκε από μια εκστρατεία crowdfunding – ο Watts ταξίδεψε 36 ώρες έως το Πόρτλαντ για να ζήσει με την Gustavson, η οποία έγινε σύντροφος και φροντίστριά του.

Είναι απίστευτο ότι η κατάσταση του Watts βελτιώθηκε αλματωδώς και η Gustavson είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. «Με κάνει να αισθάνομαι σα να είμαι ξανά 18 ετών», δήλωσε η Gustavson. «Είναι τρυφερός και στοργικός και κάνουμε ο ένας τον άλλον να γελάει. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Απλά αγαπώ τον άνθρωπο».
«Μου έσωσε τη ζωή», δήλωσε ο Steve. «Αν αυτό δεν είναι ο παράδεισος, είναι πολύ κοντά σε αυτόν».

Πηγή:

www.goalcast.com/interracial-couple-find-each-other-again-after-42-years

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση