,

Συνταγές: Υγιεινές vegan μπάρες με μαρμελάδα, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο

Μία από τις ομορφιές αυτής της συνταγής: Είναι τόσο εύκολο να την προσαρμόσετε στο γούστο σας.

Συνταγές: Υγιεινές vegan μπάρες με μαρμελάδα, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο

Αν θέλετε ένα απλό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα – και να το φάτε για πρωινό, σνακ ή ακόμα και επιδόρπιο – αυτή η συνταγή αξίζει να βρίσκεται στο εβδομαδιαίο μενού σας. Οι συγκεκριμένες μπάρες με μαρμελάδα ξεκινούν με μια βάση από βρώμη, ξηρούς καρπούς, αλεύρι και ζάχαρη καρύδας (που συνδυάζονται με λάδι καρύδας, ώστε να παραμείνουν πραγματικά φυτικές).

Αν θέλετε να κάνετε το γεύμα ακόμα πιο υγιεινό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τη σπιτική μαρμελάδα φρούτων – ώστε να αποφύγετε τα συντηρητικά και την έξτρα ζάχαρη. Αν προμηθευτείτε από την αγορά μία έτοιμη, απλώς φροντίστε να ελέγξετε τα συστατικά και να αναζητήσετε μία χωρίς πρόσθετα επεξεργασμένα σάκχαρα.

Advertisment

Ο συνδυασμός της τραγανής βάσης με μια γλυκιά μαρμελάδα φρούτων είναι υπέροχος και ιδιαίτερα νόστιμος αν επιλέξετε μία με λίγη πικάντικη γεύση, όπως βατόμουρο, βερίκοκο ή ακόμα και βύσσινο. Αν και η βάση απαιτεί μόνο μοσχοκάρυδο, μπορείτε να παίξετε με τα μπαχαρικά (όπως ίσως να προσθέσετε λίγη κανέλα) καθώς δοκιμάζετε διαφορετικά φρούτα. Μία από τις ομορφιές μιας τέτοιας συνταγής: Είναι τόσο εύκολο να την προσαρμόσετε στο γούστο σας.

Μπάρες μαρμελάδας με granola

8-10 μερίδες

Υλικά

– Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί

Advertisment

– 1¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1¾ φλιτζάνια βιολογική βρώμη

– 1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα

– 1 φλιτζάνι βιολογική ζάχαρη καρύδας

– ½ κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μοσχοκάρυδο

– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

– ¾ φλιτζανιού λιωμένο βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας

– 1¼ φλιτζάνια μαρμελάδα

Μέθοδος παρασκευής

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείψτε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με λίγο βούτυρο. Στρώστε στο ταψί μια λαδόκολλα ψησίματος και επαναλάβετε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Αφήστε το ταψί στην άκρη.

2. Χτυπήστε το αλεύρι, τη βρώμη, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί το μείγμα με το λάδι.

3. Πιέστε ¾ φλιτζανιού από το μείγμα βρώμης στον πάτο του ταψιού. Απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση μαρμελάδας πάνω στο μείγμα βρώμης. Πασπαλίστε την υπόλοιπη κρούστα από πάνω.

4. Ψήστε 25 έως 30 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Πηγή:

www.mindbodygreen.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση