,

Αγενής «Άγιος Βασίλης» ρωτά τη μητέρα ενός κωφού αγοριού αν μπορεί να τον «διορθώσει» με χειρουργική επέμβαση

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο έχει δημοσιευτεί το βίντεο, είναι εξοργισμένοι, με την έλλειψη ευαισθησίας και παιδείας του εργαζόμενου.

Αγενής «Άγιος Βασίλης» ρωτά τη μητέρα ενός κωφού αγοριού αν μπορεί να τον «διορθώσει» με χειρουργική επέμβαση

Ένας Άγιος Βασίλης σε εμπορικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο αφού ρώτησε τη μητέρα ενός κωφού παιδιού αν μπορεί να «φτιάξει» την ακοή του, όπως φαίνεται σε εξοργιστικό βίντεο στο Facebook. «Διατήρησα το χαμόγελό μου, αλλά ήθελα να φύγω από εκεί το συντομότερο δυνατόν!”»έγραψε η μητέρα του αγοριού, Bridget Ferguson, στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο μοιράστηκε την Παρασκευή στη σελίδα του γιου της στο Facebook. Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη ενώ η Bridget πήγαινε τον 5χρονο γιο της, Carter, ο οποίος είναι κωφός και επικοινωνεί με τη νοηματική γλώσσα της Νέας Ζηλανδίας (NZSL), να δει τον Άγιο Βασίλη στο Ουέλινγκτον.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού ξεκινά αρκετά αθώα με τον Carter να έχει κάτσει σε ένα σκαμνί δίπλα στον «Άγιο Βασίλη», καθώς η μαμά ρωτά τον γιο της, μέσω της νοηματικής γλώσσας, τι θα ήθελε για τα Χριστούγεννα. Το ενθουσιασμένο αγόρι λέει ότι θέλει έναν χρυσό Iron Man, στο οποίο ο Άγιος Βασίλης απαντά: «Ε;» – προτρέποντας τη μαμά του να του μεταφράσει το μήνυμα.

Advertisements

Στη συνέχεια, σε μια άκρως αγενή κίνηση, ο Αϊ-Βασίλης στρέφεται προς την Bridget και, σύμφωνα με τη λεζάντα της, ρωτά: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να τον βοηθήσεις με χειρουργική επέμβαση;». Η Bridget απαντά ευγενικά: «Όχι, δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο». Εκείνος όμως μην αντιλαμβανόμενος το λάθος του, συνεχίζει ρωτώντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να το φτιάξεις;» και εκείνη επαναλαμβάνει: «Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται να διορθωθεί- έχουμε τη νοηματική γλώσσα».

Το δυσάρεστο βίντεο ολοκληρώνεται με εκείνον να προσφέρει στο αγόρι ένα δώρο, οπότε το αγόρι τον ευχαριστεί και μητέρα και γιος φεύγουν βιαστικά. Παρά το γεγονός ότι έδειχνε ευχάριστη κατά τη διάρκεια του συμβάντος, η Bridget ήταν τρομερά ενοχλημένη από την επιθετική συμπεριφορά του Άγιου Βασίλη. «Είναι απαίσιο να πρέπει να απαντάμε σε αυτές τις ερωτήσεις μπροστά στον μικρό – ενώ είμαστε εκεί για να μιλήσουμε για τη λίστα με τις χριστουγεννιάτικες επιθυμίες του!», σχολίασε η ίδια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να παραπονεθούν για τον αγενή Άγιο Βασίλη. «Πόσο εξωφρενικά προσβλητικό πράγμα για να πει ο Άγιος Βασίλης» είπε ένας οργισμένος σχολιαστής στο Facebook, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ο Άγιος Βασίλης είναι αυτός που χρειάζεται διόρθωση». Άλλοι επαίνεσαν την Bridget που διατήρησε μια ήρεμη συμπεριφορά εν μέσω του περιστατικού για χάρη του γιου της. Ένας χρήστης έγραψε: «Η δύναμη και η χάρη σου ως μητέρα είναι καταπληκτική. Λυπάμαι που ο Κάρτερ πρέπει να ζήσει σε έναν κόσμο που δεν είναι έτοιμος γι’ αυτόν».

Πηγή:

nypost.com/2021/11/30/rude-santa-asks-deaf-boys-mom-if-she-can-fix-him-with-surgery

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Βουλγαρία: Εντυπωσιακό βίντεο από πτώση μετεωρίτη - Έγινε αντιληπτός και στην Ελλάδα
Ηράκλειο: Ντύθηκαν αρχαίοι Έλληνες και μπήκαν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Viral video | Σχεδιάζει πανέμορφες εικόνες πάνω σε καλυμμένα με σκόνη οχήματα
Διάστημα: Ιστορική φωτογραφία απαθανατίζει Μαύρη Τρύπα να εκτοξεύει έναν πίδακα καταστροφής

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε