, ,

Έφηβοι έχτισαν στάση λεωφορείου για 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προστατεύοντάς τον από καιρικές συνθήκες

Ο μικρός Ryder ήταν εκτεθειμένος σε βροχή, αέρα και χιόνι καθώς περίμενε το σχολικό λεωφορείο καθημερινά.

Έφηβοι έχτισαν στάση λεωφορείου για 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προστατεύοντάς τον από καιρικές συνθήκες

Έφηβοι κατασκεύασαν ένα καταφύγιο για ένα πεντάχρονο αγόρι που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, αφού παρατήρησαν ότι βρεχόταν ενώ περίμενε το σχολικό λεωφορείο το χειμώνα. Ο πεντάχρονος Ryder Killam έπρεπε να παλεύει με τη βροχή, τον άνεμο και το χιόνι για περίπου 15 λεπτά κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας μόνο μια ομπρέλα βεράντας ως προστασία.

Αλλά αφού άκουσαν για το πρόβλημά του, οι μαθητές της περιοχής στο Μπράντφορντ του Ρόουντ Άιλαντ, έπιασαν δουλειά και του έφτιαξαν το δικό του στέγαστρο για το λεωφορείο στο κάτω μέρος του δρόμου του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κατασκευής.

Advertisment

Ο πατέρας του Ryder, Tim, δήλωσε: «Ο Ryder το χρησιμοποιεί κάθε μέρα πριν από το σχολείο και οι συνοδοί του στέκονται μέσα σε αυτό κάθε μέρα ενώ τον περιμένουν να επιστρέψει από το σχολείο. Του αρέσει να πηγαίνει να αράζει σε αυτό κατά καιρούς, βλέποντάς το επίσης ως φρούριο. «\Αυτό το έργο ένωσε λίγο την κοινότητα, έδειξε ότι υπάρχει ακόμα πολύ καλό σε αυτόν τον κόσμο και την πόλη!»

Ο Ράιντερ γεννήθηκε με δισχιδή ράχη, μυελομηνιγγοκήλη και δεν μπόρεσε ποτέ να περπατήσει. Δήλωσε ότι χρησιμοποιεί καροτσάκι απ’ όταν ήταν 2 χρονών. Ξεκίνησε να φοιτά στο ενταξιακό νηπιαγωγείο Dunn’s Corner Elementary τον Ιούνιο του 2019 και κάθε μέρα έπρεπε να τον σπρώχνουν οι γονείς του, ο Tim και η Nikea, για 28 μέτρα μέχρι την άκρη του δρόμου για να περιμένει το σχολικό του λεωφορείο.

Έφηβοι έχτισαν στάση λεωφορείου για 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προστατεύοντάς τον από καιρικές συνθήκες
Φωτογραφία: SWNS

Καθώς ο Ryder δεν μπορούσε να βιαστεί για το λεωφορείο, αν καθυστερούσε όπως οι συμμαθητές του, αυτό σήμαινε συχνά ότι έπρεπε να περιμένει μέχρι και 15 λεπτά έξω, με όποιο καιρό κι αν επικρατούσε. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ακριβώς όταν ο Ryder ξεκίνησε το νηπιαγωγείο, ο Tim αποφάσισε να τοποθετήσει μια ομπρέλα στο τέλος του δρόμου του για να παρέχει κάποιο καταφύγιο από τα στοιχεία της φύσης.

Advertisment

Είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι με τον άνεμο και τον φθινοπωρινό καιρό εδώ στη Νέα Αγγλία δεν κατάφερνε και πολλά πράγματα, εκτός αν ήταν απλώς μια βροχερή μέρα χωρίς αέρα, αλλιώς και πάλι θα έβρεχε και δεν θα έμενε ζεστός». Αποφάσισαν να απευθυνθούν στην κοινότητά τους για να δουν αν κάποιος είχε κάτι που θα μπορούσε να προστατεύσει τον Ryder από τα στοιχεία της φύσης. «Έκανα μια ανάρτηση στο Facebook αναζητώντας να δω αν κάποιος από τους φίλους μου ή κάποιος από τους συνδέσμους τους μπορεί να έχει μια παλιά στάση λεωφορείου.

«Συχνά βλέπω εδώ και εκεί σε ιδιοκτησίες ανθρώπων και σκέφτηκα ότι ίσως κάποιος είχε ένα και είχε μεγάλα παιδιά που μπορεί να μην το χρειάζονται πια. «Μετά την ανάρτηση, ένας χρήστης μου πρότεινε να απευθυνθώ στην τάξη κατασκευών του Westerly High και να δω αν θα ήθελαν να αναλάβουν το έργο της κατασκευής στάσης λεωφορείου για τον Ryder».

Ο Tim έστειλε στον Dan McKena, ο οποίος διδάσκει τεχνολογία κατασκευών στο Westerly High School εδώ και 27 χρόνια, ένα μήνυμα και τον ρώτησε αν θα ενδιαφερόταν για ένα τέτοιο έργο. «Εκείνος απάντησε με ένα “οπωσδήποτε” και στη συνέχεια εργάστηκε με τους μαθητές του για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τη στάση», είπε.

Τρεις από τις τάξεις του κ. Mckena εργάστηκαν σκληρά για το έργο επί πολλές εβδομάδες, μαθαίνοντας νέες δεξιότητες μέσω του YouTube καθώς δημιουργούσαν την κατασκευή, με κίνητρο τον σκοπό και γνωρίζοντας ότι σύντομα θα έπεφτε χιόνι.

Ξύλο αξίας περίπου 300 δολαρίων δόθηκε από την Home Depot για το έργο, αλλά τα υπόλοιπα υλικά αγοράστηκαν από τους Kilmans έναντι 600 δολαρίων, οι οποίοι ενημερώνονταν με φωτογραφίες καθ’ όλη τη διάρκεια. Η στάση κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει άνετα τόσο τον Ryder όσο και έναν από τους γονείς του ή μια συνοδό, και τελικά παραδόθηκε στο σπίτι έξι εβδομάδες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Tim δήλωσε: «Σοκαριστήκαμε, ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε και επιτρέπει τόσο μεγάλη πρόσβαση στον Ryder και σε έναν ενήλικα για να είναι μαζί του άνετα. Η οικογένεια έστειλε μια φωτογραφία του Ryder στη μαθητική ομάδα και ευχαρίστησε τους εφήβους για τη σκληρή εργασία τους.

Έφηβοι έχτισαν στάση λεωφορείου για 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προστατεύοντάς τον από καιρικές συνθήκες
Φωτογραφία: SWNS

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/teens-build-bus-stop-shelter-for-5-year-old-wheelchair-user

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι ανθισμένες κερασιές της Πιερίας: Το νέο τουριστικό υπερθέαμα της χώρας
«Η οικογένειά μας είναι πλήρης» | Ζευγάρι δασκάλων υιοθέτησαν 10χρονο μαθητή τους με τετραπλό ακρωτηριασμό!
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση