, ,

7 διασκεδαστικά και δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά στην παραλία

Είναι βέβαιο ότι το γεγονός και μόνο ότι θα βρεθείτε σε παραλία θα κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα. Εξάλλου, η ευτυχία τους δεν προϋποθέτει και

Είναι βέβαιο ότι το γεγονός και μόνο ότι θα βρεθείτε σε παραλία θα κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα. Εξάλλου, η ευτυχία τους δεν προϋποθέτει και πολλά. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε το παιχνίδι στην παραλία ακόμη πιο δημιουργικό με μερικές απλές και πολύ διασκεδαστικές παιχνιδο-ιδέες παραλίας.

Αυτοσχέδιο γήπεδο beach volley

Advertisment

Δεν χρειάζεται να ξέρετε απ’ έξω κι ανακατωτά όλους τους κανόνες, ούτε να έχετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να παίξετε beach volley -ή κάτι που να μοιάζει με αυτό. Στερεώστε δύο πασσάλους ή κλαριά στην άμμο και κρεμάστε μία πετσέτα ή ένα παρεό, που θα χρησιμεύσει ως δίχτυ. Δεν χρειάζεται να κρατήσετε σκορ, αφήστε απλά τα παιδιά να διασκεδάσουν ρίχνοντας την μπάλα απ’ τη μια πλευρά του “γηπέδου” στην άλλη.

Αγώνας δρόμου… αλά παραλία #1

Advertisment

Οργανώστε έναν αγώνα δρόμου: φτιάξτε στην άμμο μια γραμμή ως σημείο εκκίνησης και μερικά μέτρα μακριά της, βάλτε ένα σημάδι χρησιμοποιώντας ένα ξυλαράκι, ένα μπουκάλι, ένα φτυάρι ή ό,τι άλλο θέλετε. Πείτε στα παιδιά να ξαπλώσουν στην άμμο, στη γραμμή εκκίνησης. Όποιος καταφέρει να συρθεί πρώτος μέχρι το… φτυάρι της λήξης είναι ο νικητής! Τα παιδιά θα λατρέψουν σίγουρα αυτό το παιχνίδι.

Αγώνας δρόμου… αλά παραλία #2

Στην ίδια λογική, μπορείτε να βάλετε τα παιδιά να κάνουν έναν αγώνα δρόμου -ή, μάλλον, προσοχής. Ζητήστε τους να στηρίξουν στο κεφάλι τους ένα κουβαδάκι με θαλασσινό νερό. Ο πρώτος που θα φτάσει στη λήξη, χωρίς να γίνει μούσκεμα κερδίζει.

Τρίλιζα παραλίας

Φτιάξτε στην άμμο μια τρίλιζα και παίξτε με πέτρες και κλαράκια, όλοι μαζί.

Συλλογή κοχυλιών

Πάρτε όλοι από ένα κουβαδάκι με λίγο νερό και οργώστε την παραλία ψάχνοντας για όμορφες πέτρες και κοχύλια. Μπορείτε με τα… ευρήματά σας να φτιάξετε καλοκαιρινά κολιέ χρησιμοποιώντας λίγη πετονιά ή να τα βάλετε σε ένα μικρό βάζο με νερό, για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Θάψε τη μαμά (ή το μπαμπά ή το αδερφάκι σου)

Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις εδώ. Το αιώνια αγαπημένο καλοκαιρινό παιχνίδι των παιδιών δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή τη λίστα. Διαλέξτε ένα υπερτυχερό μέλος της οικογένειας και θάψτε το στην άμμο (με το κεφάλι έξω, φυσικά!).

Μαθαίνοντας τους αριθμούς στην παραλία

Αν το μωρό σας είναι στο στάδιο που μαθαίνει τους αριθμούς, μπορείτε να στήσετε στο λεπτό ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι. Σχεδιάστε στην άμμο μερικούς κύκλους και πάνω απ’ τον καθένα βάλτε τυχαίους αριθμούς -μπορείτε να τους σχεδιάσετε ή να τους σχηματίσετε με πετρούλες. Ζητήστε απ’ το παιδί να βάλει στον κάθε κύκλο το σωστό αριθμό θαλασσινών αντικειμένων (δύο κοράλια στον κύκλο με τον αριθμό δύο κ.ο.κ.) και επιβραβεύστε το για την προσπάθεια.

www.mama365.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση