,

Experience Park: Άνοιξε τις πόρτες του στο Ελληνικό το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο πάρκο

Στο πάρκο φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, αφού διερευνήθηκε η βιοποικιλότητα της περιοχής.

Experience Park: Άνοιξε τις πόρτες του στο Ελληνικό το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο πάρκο της Αθήνας

Τα νότια προάστεια, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας απέκτησαν ένα εντυπωσιακό πάρκο. Το Experience Park βρίσκεται στο Ελληνικό, αποτελεί μια πράσινη έκταση ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων, όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 20 Δεκέμβρη.

Ουσιαστικά, αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στο παλιό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα  παγκοσμίως.

Advertisment

Η Lamda Development αποφάσισε να παραδώσει στους κατοίκους της Αθήνας τη συγκεκριμένη έκταση νωρίτερα απ’ ότι είχε σχεδιαστεί και μόλις 6 μήνες μετά την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης στο Ελληνικό. Στο πάρκο φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, αφού διερευνήθηκε η βιοποικιλότητα της περιοχής.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το Experience Park που το κάνει επίσης να διαφέρει από τα υπόλοιπα είναι ότι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτή η σημαντική κίνηση σηματοδοτεί μια νέα, φιλικότερη προσέγγιση προς το περιβάλλον. Μεταξύ των πράσινων στόχων που υλοποιούνται είναι η συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και η ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Advertisment

Στο πάρκο οι επισκέπτες θα αντικρύσουν ένα μοναδικό σιντριβάνι, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες πίδακες νερού, οι οποίοι συγχρονίζονται σε «χορογραφίες». Επιπλέον, στο πάρκο περιλαμβάνονται ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Παράλληλα, οι εργασίες θα συνεχίζονται για την ολοκλήρωση του Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο στον κόσμο και ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου που θα ενισχύει εκείνο του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Γιορτές στο Experience Park

Ειδικά για την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, το πάρκο θα είναι στολισμένο και για τα Χριστούγεννα, κάτι που του προσδίδει μια επιπλέον λάμψη. Στο πάρκο δεσπόζει ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ύψος 17 μέτρων με φωτεινά λαμπάκια, το οποίο αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. Γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους ‘Ακη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

– Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00

Δωρεάν είσοδος

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Πηγή:

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση