, ,

Αποκτώντας ευλυγισία με τις πιο απλές ασκήσεις stretching (Βίντεο)

Το stretching είναι η καταλληλότερη μορφή άσκησης για την ευλυγισία που θέλουμε.

Αποκτώντας ευλυγισία με τις πιο απλές ασκήσεις stretching (Βίντεο)

Καταλαβαίνουμε τη στιγμή που το σώμα μας χρειάζεται μια σειρά διατάσεων• νιώθουμε πιασμένοι και δύσκαμπτοι όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι το πρωί ή κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, μετά από έντονη άσκηση και φυσικά μετά από 8 ώρες καθιστικής εργασίας.

Όλοι χρειάζεται να «ξυπνήσουμε» τους μυς μας και να τους ανακουφίσουμε από την ένταση. Να αποκτήσουμε ευλυγισία και άνεση στην κίνηση σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε.

Advertisment

Το stretching είναι η καταλληλότερη μορφή άσκησης για την ευλυγισία που θέλουμε. Αποτελείται από μια ακολουθία διατάσεων, που αφορά ακόμα και τους πιο δύσκαμπτους. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο και ίσως επίπονο να βγάλετε όλες τις ασκήσεις, αλλά το σώμα χρειάζεται επιμονή και υπομονή.

Μετά από λίγους μήνες μπορείτε να δείτε θεαματικές αλλαγές στην καθημερινή σας κίνηση και αντοχή. Εκτός, λοιπόν από την αύξηση της ευλυγισίας, το stretching επίσης: βελτιώνει την επίδοσή μας σε σωματικές δραστηριότητες, αυξάνει την ροή του αίματος στους μύες μας, βελτιώνει τη στάση του σώματός μας, βοηθά να αντιμετωπίσουμε και να αποφύγουμε την οσφυαλγία, τον πόνο δηλαδή στη μέση.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από το συσσωρευμένο στρες της ημέρας, γαληνεύει τον νου και μειώνει την ένταση των πονοκεφάλων. Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με μια ολοκληρωμένη σειρά ασκήσεων με διατάσεις.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση