,

Αγγλία: 12χρονος κοιμάται σε σκηνή εδώ και 2 χρόνια και έχει μαζέψει 700 χιλιάδες λίρες για τους νοσηλευτές

«Η σκηνή είναι τώρα το σπίτι μου και δεν ξέρω πώς να κοιμηθώ στο κρεβάτι...»

Αγγλία: 12χρονος κοιμάται σε σκηνή εδώ και 2 χρόνια και έχει μαζέψει 700 χιλιάδες λίρες για τους νοσηλευτές

Ένα νεαρό αγόρι πέρασε τα δεύτερα συνεχόμενα Χριστούγεννα του κοιμώμενο σε μια σκηνή, συγκεντρώνοντας παραλληλα σχεδόν 700 χιλιάδες λίρες για ένα ίδρυμα. Η διαφορετική αυτή συνήθεια ξεκίνησε όταν ο γείτονάς του του χάρισε μια σκηνή και του είπε να «ζήσει μια περιπέτεια». Ο Max Woosey, 12 ετών, πέρασε τον τελευταίο χρόνο κατασκηνώνοντας σε διάφορες ιδιαίτερες τοποθεσίες, όπως στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, στη Downing Street 10 (έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού της Αγγλίας) και στο στάδιο ράγκμπι Twickenham.

Πλέον έχει περάσει περισσότερες από 600 συνεχόμενες νύχτες έξω και έχει ορκιστεί να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι την επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της κατασκήνωσής του, τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο Max έχει συγκεντρώσει πλέον 685 χιλιάδες λίρες, ποσό αρκετό για να πληρώσει τον ετήσιο μισθό είκοσι νοσηλευτών στο ίδρυμα North Devon Hospice.

Advertisment

Η συνήθεια να κοιμάται σε σκηνή ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου του 2020 στη μνήμη του φίλου και γείτονα του Max, Rick Abbot, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019. Ο Rick, ο οποίος ήταν 74 ετών, ήταν ο γείτονας που είχε δώσει στον 12χρονο τη σκηνή προτρέποντάς τον να ζήσει μια περιπέτεια με αυτήν, οπότε αποφάσισε να κατασκηνώσει στον κήπο του σπιτιού της οικογένειάς του στο Braunton του Devon.

Και παρόλο που μπήκε στο σπίτι για να απολαύσει το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο και το άνοιγμα των δώρων, δεν διέκοψε το σερί του να κοιμάται έξω κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Αναλογιζόμενος την περασμένη χρονιά, κατά την οποία πήρε και το βραβείο «Pride of Britain», ο Max δήλωσε: «Το όλο γεγονός ήταν ένα όνειρο. Γνώρισα τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους και έκανα τόσα καταπληκτικά πράγματα, όπως το να πάω στο Twickenham και στην Downing Street 10.

 

Advertisment

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Woosey BEM (@the_boy_in_the_tent)

«Κατάφερα να μείνω στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, κάτι που ήταν εκπληκτικό και σίγουρα ένα ακόμη κατόρθωμα». «Η σκηνή είναι τώρα το σπίτι μου και δεν ξέρω πώς να κοιμηθώ στο κρεβάτι. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ μέσα στο σπίτι τώρα». Ο Max είπε ότι κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του έχει κοιμηθεί σε 14 διαφορετικές σκηνές, αλλά ποτέ δεν ήταν στις σκέψεις του να κάνει Χριστούγεννα σε εσωτερικό χώρο.

Η μητέρα του Rachael Woosey, 49 ετών, εξήρε την αντοχή του γιου της και όλη η οικογένεια ήταν απίστευτα περήφανη για αυτό που πέτυχε. Πρόσθεσε: «Αρνείται να μπει μέσα και τώρα θέλει να φτάσει τουλάχιστον τα δύο χρόνια, που θα είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου. «Ήταν μια απίστευτη χρονιά και λίγο τρελή πραγματικά. Έχει επίσης ξεκινήσει το γυμνάσιο ανάμεσα σε όλα αυτά. Είμαστε τόσο περήφανοι. Είναι ένας τόσο υπέροχος νέος άνθρωπος και έχει παραμείνει πολύ προσγειωμένος για όλα όσα έχει περάσει».

Το North Devon Hospice δήλωσε ότι τα χρήματα αντιστοιχούν σε σχεδόν 20 νοσηλευτές που εργάζονταν για 12 μήνες. Τη στιγμή που ο Max ξεκίνησε την πρόκληση, το Hospice αντιμετώπιζε μείωση της χρηματοδότησης κατά 1 εκατ. λίρες λόγω του lockdown.

Ο εκπρόσωπος Leo Cooper δήλωσε: «Δεν μπορώ να υπερτονίσω πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του. Κατά την περίοδο των lockdowns αντιμετωπίζαμε την προοπτική να χάσουμε 1 εκατ. λίρες, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρέχουμε πολλές υπηρεσίες φροντίδας και ήταν απαραίτητο, ειδικά κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού».

«Με λένε Μαξ, είμαι 12 χρονών και μαζεύω χρήματα για το North Devon Hospice γιατί φρόντισαν τον φίλο μας και του επέτρεψαν να φύγει από τη ζωή ειρηνικά στο σπίτι με τους πιο κοντινούς του, κάτι που ήταν και η τελευταία του επιθυμία. […] Κάνω κατασκήνωση από τις 29 Μαρτίου 2020. Ο φίλος μου ο Ρικ μου έδωσε τη σκηνή του πριν πεθάνει και με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα ζήσω μια περιπέτεια, οπότε αυτό κάνω», γράφει ο ίδιος στην πλατφόρμα JustGiving.

Πηγή:

www.mirror.co.uk/news/uk-news/boy-12-whos-slept-tent-25793929

Κεντρική φωτογραφία: Rachael Woosey / SWNS)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση