,

8 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε την ξηρή επιδερμίδα το χειμώνα

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να φτάσουμε να επισκεφτούμε τον δερματολόγο για να μπορέσει η επιδερμίδα μας να ενυδατωθεί.

8 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε την ξηρή επιδερμίδα το χειμώνα

Η λίστα των παραγόντων που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα μας είναι μεγάλη, από καθημερινές συνήθειες φροντίδας (όπως καυτό μπάνιο και έντονο τρίψιμο με την πετσέτα) μέχρι ο κρύος ξηρός αέρας του χειμώνα και η έλλειψη φυσικών ελαίων στην επιδερμίδα μας καθώς μεγαλώνουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να φτάσουμε να επισκεφτούμε τον δερματολόγο για να μπορέσει η επιδερμίδα μας να ενυδατωθεί. Αντιθέτως, μπορούμε να προσθέσουμε φυσικές θεραπείες στην καθημερινότητά μας. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα παρακάτω συστατικά βρίσκονται ήδη στα ράφια της κουζίνας μας.

Advertisment

8 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε την ξηρή επιδερμίδα του χειμώνα

Καθαριστικό με ελαιόλαδο για ανακούφιση της ξηρότητας

Το καθαρό ελαιόλαδο εκτελεί διπλό ρόλο: καθαρίζει και ενυδατώνει. Απλά τρίψτε το λάδι στην επιδερμίδα σας και μετά απλώστε απαλά ένα ζεστό, υγρό ύφασμα πάνω από το πρόσωπό σας μέχρι να κρυώσει.

Κρεμμώδης, θρεπτική μάσκα αβοκάντο

Λιώστε μισό αβοκάντο και αναμίξτε το με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλιά μέλι για πολύ ξηρό δέρμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήστε για 15-20 λεπτά και ύστερα ξεπλύνετε.

Φυσικό scrub με ελαιόλαδο και ζάχαρη

Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα αιθέριο έλαιο όπως λεβάντα, που προσθέτει φυσικό άρωμα και ενισχύει τη χαλάρωση της επιδερμίδας. Τρίψτε απαλά τη μάσκα στην επιδερμίδα σας και ύστερα ξεπλύνετε. Αμέσως μετά χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα.

Advertisment

Βρώμη στο μπάνιο μας

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βρώμης σε ζεστό μπάνιο και ενυδατώνουμε ξανά το ξηρό μας δέρμα. Η βρώμη από μόνη της είναι καταπραϋντική και βοηθά την επιδερμίδα να κρατήσει την υγρασία από το μπάνιο.

8 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε την ξηρή επιδερμίδα το χειμώνα

Απολέπιση προσώπου με μάσκα από βρώμη και μέλι

Η βρώμη είναι επίσης μια άριστη επιλογή για απολέπιση. Ανακατέψτε 2 κουταλιές βρώμης με 1 κουταλιά μέλι και λίγο νερό. Ζεστάνετε λίγο το μίγμα και ύστερα τρίψτε το απαλά στην επιδερμίδα. Ύστερα, αφού ξεπλύνετε, απλώστε ενυδατική κρέμα.

Λάδι καρύδας πριν τον ύπνο

Το έλαιο καρύδας στερεοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε μετά από λίγο το έλαιο θα μετατραπεί σε ενυδατική κρέμα. Μάλιστα, είναι άριστη επιλογή για σκασμένη χέρια και φτέρνες.

Κομπρέσες με γάλα για ερεθισμένη επιδερμίδα

Το γάλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ, ένα ήπιο, φυσικό απολεπιστικό. Χρησιμοποιήστε το σε κομπρέσες για 5 -20 λεπτά κάθε φορά. Ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα, ειδικά αν νιώθουμε και φαγούρα. Το γαλακτικό οξύ ωστόσο τσούζει όταν αγγίξει σκασμένο δέρμα, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Αλόη βέρα για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα

Αν και θεωρείται συχνά ως θεραπεία για την ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα, το τζελ αλόης βέρα βοηθά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Λειτουργεί ηρεμώντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που σχετίζεται με επιπλέον ξηρότητα και μπορεί ακόμα και να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης.

Πηγή: https://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty/natural-skin-remedies.aspx

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση