,

Live «μυσταγωγική συναυλία» του Jeff Mills στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου (20/1 στις 21:00) – Πώς να την παρακολουθήσετε

Τρεις μουσικοί θρύλοι θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 21.00, σε μια μοναδική συναυλία.

Live «μυσταγωγική συναυλία» του Jeff Mills στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου (20/1 στις 21:00) - Πώς να την παρακολουθήσετε

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: www.onassis.org | Πηνελόπη Γερασίμου

Τρεις μουσικοί θρύλοι θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 21.00, σε μια μοναδική συναυλία. Ο Jeff Mills, ο «μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής» ή «Superstar techno DJ» μαζί με τον Γάλλο κιμπορντίστα Jean-Phi Dary και τον Γαλλοϊνδό δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, σε μια ανατρεπτική μουσική εκτέλεση – σε παγκόσμια πρεμιέρα – στο YouTube Channel του ιδρύματος Ωνάση.

Με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco το 1990, το μεσογειακό φως και τον κυκλαδίτικο αέρα, οι τρεις καλλιτέχνες θα δώσουν μια μυσταγωγική συναυλία, που θα μείνει αξέχαστη σε αυτούς που θα την παρακολουθήσουν.

«Αύριο γίνεται ο θερισμός», είπαν ο Jeff Mills, ο Prabhu Edouard και ο Jean-Phi Dary. «Κι εκείνη τη μέρα που μαζευτήκαμε εκεί στη Δήλο και τιμήσαμε με αυτοσχέδιες σπονδές τους αρχαίους Έλληνες θεούς και τους θεούς όλων των θρησκειών, ζητώντας να γίνει μουσικό όργανο ο ίδιος ο δυνατός άνεμος και όχι εμπόδιό μας, να είναι το φως θερμό και τρυφερό, να μας ακούσουν τα αγάλματα, να έχει κύμα πολύ η θάλασσα έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το ταξίδι, εκείνη τη μέρα λοιπόν έγινε ο θερισμός. Κι εμείς ήμασταν εκεί. Και το γιορτάσαμε».

Συνεχίζοντας ο Jeff Mills είπε: «Το live στο νησί της Δήλου ήταν μια ονειρική εμπειρία. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες και η τοποθεσία, η κατάσταση και ο στόχος είναι πράγματα που δεν θα μπορούσα να θεωρήσω φυσιολογικά. Ήταν ένα ταξίδι που θα μας οδηγούσε τελικά και τους τρεις μας στην εξύμνηση της φύσης, της ιστορίας και του υψηλότατου επιπέδου συνείδησης. Και όπως σε οποιαδήποτε ομάδα εξερευνητών το κάθε άτομο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία, έτσι κι εδώ δεν συνέβη κάτι διαφορετικό.

Η κοσμική χημεία του ταξιδιού παρέα με τον βετεράνο κιμπορντίστα Jean-Phi Dary και τον δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard μετουσιώθηκε σε μια σοφία, την οποία μέχρι εκείνη την περίσταση είχα μονάχα φανταστεί ως μια επέκταση και συνέχιση αυτού που είχαμε ξεκινήσει εγώ και ο μακαρίτης Μέγας ντράμερ Tony Allen.

Χωρίς να έχουν προηγηθεί ιδιαίτερες συζητήσεις, οδηγίες ή κατευθυντήριες γραμμές, αυτοσχεδιάσαμε προκειμένου να βρούμε ο καθένας τη θέση του και όλοι μαζί να διαγράψουμε την κοινή μουσική μας διαδρομή – σαν ένα μουσικό σκάφος. Και αυτός είναι ο σκοπός του Tomorrow Comes the Harvest. Είναι ένα μέσο δημιουργικής υπέρβασης, εξερεύνησης και ωρίμανσης. Χωρίς συμβιβασμούς ή προειλημμένες απόψεις για το τι χρειάζεται να γίνει.

Η όλη ιδέα γύρω από το Tomorrow Comes the Harvest είναι μια πρόταση ελευθερίας και ανοιχτής σκέψης, έτσι ώστε να μπορέσουν και άλλοι να ενταχθούν στην πορεία. Μετά από αυτή την εμπειρία, μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι ο καθένας από εμάς είναι (ψυχικά) το ίδιο άτομο που ήταν πριν από το ταξίδι μας στη Δήλο. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς άλλαξε, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι προχώρησε και ανήλθε σε ανώτερο επίπεδο».

Δείτε την πρεμιέρα δωρεάν στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάσση στο Youtube.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε