, ,

Freespeech: Έφηβος ανέπτυξε δωρεάν εφαρμογή για να μιλήσει με την αδερφή του που αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα στην ομιλία

Το Freespeech επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με οπτικά σύμβολα - καθιστώντας την εφαρμογή εντελώς ανοιχτού κώδικα και δωρεάν!

Freespeech: Έφηβος ανέπτυξε δωρεάν εφαρμογή για να μιλήσει με την αδερφή του που αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα στην ομιλία

Μη μπορώντας να επικοινωνήσει με τη μη ομιλούσα μικρή του αδελφή Della, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Bainbridge-Ropers (μια σπάνια γενετική πάθηση που επηρεάζει την ικανότητά της να τρώει, να κινείται και να μιλά), ο 17χρονος Archer Calder, από το Cypress του Τέξας, κωδικοποίησε μια εφαρμογή που ονομάζεται Freespeech και επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν μέσω κουμπιών με οπτικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές λέξεις, και στη συνέχεια έκανε την εφαρμογή εντελώς ανοιχτού κώδικα και δωρεάν.

Η Della Calder, 14 ετών, πάσχει από το σύνδρομο Bainbridge-Ropers και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό χειροκινητικών σημάτων και σύντομων ήχων για να μιλήσει στην οικογένειά της. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, Archer Calder, 16 ετών, δήλωσε στο CNN ότι ήταν απογοητευμένος με τις συμπληρωματικές και εναλλακτικές εφαρμογές που παρέχονται στη Della και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Είπε επίσης ότι ορισμένα προγράμματα κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες.

«Θέλει να επικοινωνεί όπως όλοι οι άλλοι. Και φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν αν δεν μπορούσατε να επικοινωνήσετε μιλώντας στους ανθρώπους», δήλωσε ο Archer. Ο Archer δημιούργησε μια διαδικτυακή εφαρμογή που ονομάζεται Freespeech. Επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν εικόνες της επιλογής τους που αναπαριστούν λέξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα κλικ στην εικόνα της λέξης που θέλετε να πείτε και η ιστοσελίδα την λέει δυνατά. Η εφαρμογή είναι εύκολα επεξεργάσιμη, κάτι που ο Archer παρατήρησε ότι έλειπε από πολλές άλλες εφαρμογές.

«Τα ενδιαφέροντα της Della έρχονται και φεύγουν. Πρέπει να μπορούμε να προσθέτουμε κουμπιά για όλους τους χαρακτήρες των αγαπημένων της σειρών, να προσθέτουμε όλους τους χαρακτήρες της οικογένειας Άνταμς και στη συνέχεια να τους αφαιρούμε όταν χάνει το ενδιαφέρον της. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία θέλει να μιλά», δήλωσε ο Archer και ο μπαμπάς της Della, Chad Calder, σχετικά με τις αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές της μικρής.

Το Freespeech είναι δωρεάν για οποιονδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει, χάρη στον Archer. Έβαλε την ιστοσελίδα στο GitHub, μια πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα. Έχει συνεργαστεί με άλλους προγραμματιστές που τον βοήθησαν να υλοποιήσει περισσότερες προσθήκες στην εφαρμογή, όπως έναν κωδικό πρόσβασης ή τη δυνατότητα να είναι προσβάσιμη εκτός σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας το GitHub, ο Archer μπόρεσε να συνδεθεί με άλλους προγραμματιστές που συνεισέφεραν τον κώδικά τους για να προσθέσουν διάφορα χαρακτηριστικά στο project. «Για παράδειγμα, η Della είναι πραγματικά άτακτη. Μπαίνει στην εφαρμογή και θέλει να διαγράψει τα πάντα και να επεξεργαστεί τα πάντα, οπότε συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμασταν μια λειτουργία κωδικού πρόσβασης», δήλωσε ο Archer στο CNN.

Αφού δημοσίευσε τις ανάγκες του στο GitHub, μια ομάδα προγραμματιστών μπόρεσε γρήγορα να ενσωματώσει μια επιλογή κωδικού πρόσβασης στο Freespeech. Ο Archer αποφάσισε επίσης να δημοσιεύσει στο TikTok τη νέα του εφαρμογή, ελπίζοντας ότι μπορεί να φτάσει και σε άλλες οικογένειες όπως η δική του που μπορεί να τη βρουν χρήσιμη. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή.

«Όταν έφτιαξα το πρώτο μου βίντεο, περίμενα ότι θα είχε μόνο μερικές εκατοντάδες προβολές. Και όταν έλαβε ένα εκατομμύριο προβολές, έλαβα πολλά σχόλια που με συνεχάρησαν… Αισθάνθηκα κάπως σαν το σύνδρομο του απατεώνα», δήλωσε ο Archer. «Το καλό με αυτό ήταν ότι… έστρεψε πολλά βλέμματα στο πρόγραμμα και είχα πολλούς συνεργάτες που ήθελαν να συνεισφέρουν τον κώδικά τους».

Για τον Archer, το Freespeech είναι ακόμα ένα project σε εξέλιξη. Προς το παρόν επεξεργάζεται σχέδια για να καταστήσει το λογισμικό διαθέσιμο για χρήση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, κάτι που θεωρεί μειονέκτημα.

«Θυμάμαι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ήταν ένας γονιός που μιλούσε για ένα παιδί που είχε, το οποίο ήταν περίπου στην ηλικία μου τότε, και το οποίο ήταν σε θέση να μιλήσει για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του και τα αγαπημένα του βιντεοπαιχνίδια για πρώτη φορά λόγω της εφαρμογής. Αυτό σήμαινε ότι μέσα από τις προσπάθειές μου, μπόρεσα να βοηθήσω να δώσει φωνή σε κάποιον άλλον», δήλωσε ο Archer. «Ήμουν πολύ περήφανος γι’ αυτό».

Πηγή:

brightvibes.com/2555/en/texas-teen-develops-free-app-to-give-non-verbal-sister-her-voice

Κεντρική φωτογραφία: cnn.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε