,

Συνταγή: Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκύθα και μήλο

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από μια θρεπτική σούπα που μπορεί να μας ζεστάνει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Συνταγή: Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκύθα και μήλο

Ανακουφιστική και ικανοποιητική, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από μια θρεπτική και πυκνή σούπα που μπορεί να μας ζεστάνει την καρδιά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Σε σύγκριση με τις έτοιμες σούπες, η σπιτική έχει το πλεονέκτημα να μην περιέχει κανένα απολύτως επιβλαβές υλικό, όπως πολύ νάτριο, κάτι που οι βιομηχανίες συνηθίζουν να προσθέτουν στα έτοιμα συσκευασμένα γεύματα.

Αντιθέτως, η σπιτική σούπα διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά των υλικών που περιλαμβάνουμε στη συνταγή μας, όπως μέταλλα και βιταμίνες. Επίσης, οι σούπες μας δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιζόμαστε συνεχώς με τα υλικά λόγω της μεγάλης ποικιλίας και των πιθανών συνδυασμών.

Advertisment

Και δεν υπάρχει πιο απλή συνταγή από την παρακάτω: Χρόνος προετοιμασίας τα 10 λεπτά, χρόνος μαγειρικής τα 25 λεπτά και οι μερίδες βγαίνουν περίπου 6 έως 8.

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκύθα και μήλο

Υλικά

– 1 γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κύβους (μπορείτε να τη βρείτε στην αγορά έτοιμη κομμένη, αντί να χρειαστεί να την καθαρίσετε)

– 4 μήλα

Advertisment

– 1 πράσο

– 1 πατάτα

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

– 3 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι

Μέθοδος παρασκευής

1. Ξεφλουδίστε τα μήλα και ετοιμάστε την κολοκύθα. Αν την πάρετε ολόκληρη, αφαιρέστε τους σπόρους και ύστερα κόψτε τη σε μεγάλους κύβους.

2. Κόψτε σε μικρά κομμάτια το πράσο. Ξεφλουδίστε την πατάτα και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια. Αφήστε στην άκρη.

3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε την κολοκύθα, τα μήλα, το πράσο και την πατάτα. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.

4. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το θυμάρι και αφήστε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.

5. Όταν όλα τα υλικά μαγειρευτούν, λιώστε σε δόσεις τη σούπα στο μπλέντερ εκτός αν έχετε ραβδομπλέντερ, οπότε εκεί απλά λιώνετε μέσα στην κατσαρόλα.

6. Σερβίρετε σε μπολ και αν θέλετε προσθέστε από πάνω λίγο γιαούρτι ή λιναρόσπορο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση