«Το νέο μου σπίτι»: Ένα Igloo στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων!

Μια ευχάριστη «παγωμένη» έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες που φτάνουν στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

«Το νέο μου σπίτι»: Ένα Igloo στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων!

Μια ευχάριστη «παγωμένη» έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες που φτάνουν στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Ένα πραγματικό igloo που ελκύει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων…

Ο Γιώργος Κοτσίρης εργαζόμενος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων κατασκεύασε με χιόνι και πάγο και φυσικά με την βοήθειας μιας ολόκληρης ομάδας συναδέλφων του το igloo στην κορυφή του Χελμού.

Advertisment

Στόχος, όπως λέει ο ίδιος, ήταν να ικανοποιηθούν οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου, ο οποίος μάλλον επετεύχθη αφού όλοι πλέον αναζητούν το igloo και θέλουν να το δουν από κοντά.

Συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες χιονιού, οι οποίες πατήθηκαν από τα μηχανήματα και με τη βοήθεια συναδέλφων ο κ. Κοτσίρης και η ομάδα του κατάφεραν να χτίσουν το igloo σε υψόμετρο 2.300 μέτρων.

“Εδώ είναι το σπίτι μου” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook όπου μοιράζεται και τις σχετικές φωτογραφίες ο Γιώργος Κοτσίρης, μετά από περίπου έναν μήνα δουλειάς, η οποία χρειάστηκε δύναμη, αντοχές και ειδικές γνώσεις.

Advertisment

Η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού προγραμματίζεται η δημιουργία ενός παραθύρου στο igloo, καθώς και πάγκου περιμετρικά για να κάθεται ο κόσμος.

Το igloo έχει εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου, οι οποίοι θέλουν να το επισκεφθούν, να βγάλουν μια φωτογραφία στον χώρο, κάποιοι μάλιστα ζητούν και να κοιμηθούν ή και να μείνουν…

Ο Γιώργος Κοτσίρης βρίσκεται επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο σημείο κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Πρόκειται για έμπειρο εργαζόμενο που φαίνεται να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των κατασκευών από πάγο και χιόνι, με τις οποίες έχει ασχοληθεί ξανά.

Να σημειώσουμε ότι το igloo αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπινης ευρηματικότητας και προσαρμοστικότητας στο περιβάλλον. Λένε, μάλιστα, ότι όταν είναι σωστά κατασκευασμένο μπορεί να υποστηρίξει το βάρος ενός ανθρώπου που στέκεται στην κορυφή…

Κεντρική Photo: Καλάβρυτα news

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση