,

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Δίνουμε χώρο στην Ελπίδα! (βίντεο)

Το «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος» εκπλήρωσε φέτος 230 ευχές παιδιών εκ των οποίων 137 αφορούσαν παιδιά με κάποιας μορφής καρκίνο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Δίνουμε χώρο στην Ελπίδα! (βίντεο)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου σήμερα και όσο και αν οι αριθμοί είναι σκληροί και κυνικοί, όσο και αν η περιπέτεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο με την υγεία τους είναι μεγάλη, υπάρχει πάντα η ελπίδα, η αισιοδοξία και η νίκη.

Αυτή την πλευρά της μάχης εναντίον του παιδικού καρκίνου δίνουν τέσσερις επιβιώσαντες σε μήνυμά τους, με πρωτοβουλία του «Κάνε Μια Ευχή” Ελλάδος». Η Γεωργία, η Κατερίνα, ο Άγγελος και ο Γιάννης, έδωσαν τη μάχη τους την κέρδισαν, ακολούθησαν ιατρικά επαγγέλματα και τώρα είναι εθελοντές στην οργάνωση που κάνει πραγματικότητα ευχές παιδιών με ασθένειες, χαρίζοντας δύναμη και χαμόγελο.

Advertisment

Σε ένα μοναδικό video-μήνυμα, οι τέσσερις αληθινοί αγωνιστές καταρρίπτουν μύθους που συνδέονται με τον παιδικό καρκίνο όπως το ότι «τα παιδιά με καρκίνο έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής» ή το ότι «τα παιδιά που έχουν καρκίνοι δεν προοδεύουν». Μας λένε ακόμη ότι αναζητούν εναγωνίως νέες θεραπείες κατά του παιδικού καρκίνου και αποκαλύπτουν ότι όταν χρειάστηκαν δύναμη για να παλέψουν με τον καρκίνο ήταν εκεί οι νεράιδες και τα ξωτικά του «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος».

Το «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος» εκπλήρωσε φέτος 230 ευχές παιδιών εκ των οποίων 137 αφορούσαν παιδιά που έπασχαν από κάποιας μορφής καρκίνο.

Σπάνια αλλά απειλητική ασθένεια

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μία σπάνια αλλά απειλητική για η ζωή ασθένεια. Διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων γι΄αυτό και απαιτεί και διαφορετική αντιμετώπιση.

Advertisment

Τα αίτια εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά δεν είναι γνωστά. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει και πρόληψη. Μπορεί να γίνει όμως έγκαιρη διάγνωση, η οποία οδηγεί σε επίσης έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία. Ένα θετικό στοιχείο είναι από ποσοστό 80% των παιδικών καρκίνων μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί εγκαίρως και αυτό αξίζει να τοι θυμόμαστε όλοι.

Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου που εκδηλώνονται στα παιδιά είναι η λευχαιμία (σε ποσοστό 30%), ο όγκος εγκεφάλου, ο όγκος στη σπονδυλική στήλη (26%) και τα λεμφώματα.

Επίσης περίπου οι μισές περιπτώσεις παιδικού καρκίνου εμφανίζονται σε ηλικία 0 έως 4 ετών.

Στη χώρα μας περίπου 350 παιδιά νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο, ενώ η Ευρώπη καταγράφει αντίστοιχα 15.000 περιπτώσεις παιδιών έως 15 ετών ετησίως (στοιχεία CCI Europe).

Από την άλλη πλευρά πάνω από 500.000 άτομα έχουν επιβιώσει από παιδικό καρκίνο στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, η επιστήμη και οι γονείς βρίσκονται κοντά στα παιδιά που δίνουν την προσωπική τους μάχη και πολύ συχνά βγαίνουν νικητές!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση