Έβερεστ: Αναρριχητές κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ διοργανώνοντας «πάρτι με τσάι» στα 6.500 μέτρα!

Διοργάνωσαν πάρτι τσαγιού σε ύψος 6.498 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Camp 2 του Έβερεστ στο Νεπάλ!

Έβερεστ: Αναρριχητές κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ διοργανώνοντας «πάρτι με τσάι» στα 6.500 μέτρα!

Tea Party στο… Έβερεστ ήταν η απάντηση μιας ομάδας αναρριχητών στην ψυχολογική πίεση της πανδημίας της απομόνωσης και των lockdown. Ο Andrew Hudghes και η ομάδα του πήραν την απόφαση κα την οδήγησαν στην πραγματικότητα:

Διοργάνωσαν πάρτι τσαγιού σε ύψος 6.498 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Camp 2 του Έβερεστ στο Νεπάλ.

Advertisment

Παράλληλα απέδειξαν ότι οι στόχοι μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όσο μακρινοί και δύσκολοι και αν φαίνονται, γεγονός που τους χάρισε και μία θέση στα ρεκόρ guinness ως το πάρτι τσαγιού στο υψηλότερο σημείο που πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Ο Andrew Hudghes αθλητής υψηλής αντοχής από το Σιάτλ δήλωσε ότι είχε την ιδέα του τσαγιού όταν οι περιορισμοί στα ταξίδια –στις αρχές της πανδημίας- δεν άφηναν περιθώρια για αποστολές. ‘Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι είχε συνειδητοποιήσει πως η απομόνωση τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο του έλειπε η κοινότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις…

«Τα σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή είναι συχνά αυτά που μοιράζεσαι», ανέφερε ο Hudghes τονίζοντας ότι ελπίζει ότι το κατόρθωμά του θα εμπνεύσει άλλους να αναζητήσουν τα δικά τους όνειρα, ανεξάρτητα από τα ύψη»…

Advertisment

Το Tea Party που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2021 μπορεί να ξεπέρασε κατά χιλιάδες μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ guiness, όμως κάθε άλλο παρά… περίπατος ήταν για όσους τελικά το απόλαυσαν.

Η διαδρομή, η μεταφορά των προμηθειών μέσα από τους παγετώνες Khumbu, καθώς και μια σφοδρή χιονόπτωση που προκάλεσε καταιγίδα την ημέρα του είχε προγραμματιστεί το tea party ήταν μια σειρά προκλήσεων στις οποίες τα μέλη της ομάδας απάντησαν με θέληση, δυναμισμό.

Επίσης χρειάστηκε πολλή οργάνωση για να φτάσουν οι προμήθειες και όλα τα απαραίτητα για ένα οργανωμένο tea party στον προορισμό του μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά μπισκότα χωρίς να γίνουν… ψίχουλα.

Και φυσικά η προσπάθεια άξιζε τον κόπο σύμφωνα με τον εμπνευστή της, ο οποίος δηλώνει ότι το ρεκόρ που κατέκτησε θα του θυμίζει πάντα μια αξέχαστη στιγμή και εμπειρία στη ζωή του.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ίδιος πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ δύο εβδομάδες αργότερα μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια το 2019.

Source / Photo source: CNN.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση