Συνταγή: Πώς να φτιάξετε έναν νηστίστιμο και πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Ίσως η πιο εύκολη συνταγή χαλβά, την εκτέλεση της οποίας δύσκολα ξεχνά κανείς.

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε έναν νηστίστιμο και πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Συνδεδεμένος με την παραδοσιακή κουζίνα και τις ξεχωριστές νηστίσιμες γεύσεις, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αποτελεί ιδανική πρόταση επιδόρπιου για μικρούς και μεγάλους. Δεν λείπει από το τραπέζι της Σαρακοστής, καθώς και κάθε περιόδου νηστείας χωρίς να σημαίνει ότι δεν τον απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι λίγα, αλλά οι πινελιές που χαρίζουν αρώματα και έξτρα γεύση πολλές.

Παρακάτω ακολουθεί ίσως η πιο εύκολη συνταγή χαλβά, την εκτέλεση της οποίας δύσκολα ξεχνά κανείς. Πρόκειται εγγυημένη και παραδοσιακή συνταγή 1,2,3.4 , όπου κάθε αριθμός αναφέρεται στο υλικό που χρησιμοποιείται.

Advertisment

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι (χρησιμοποιούμε χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Η συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι από τις πιο απλές στην εκτέλεση της, ωστόσο θα πρέπει να δουλέψει κανείς παράλληλα δύο παρασκευές: Τον χαλβά και το σιρόπι.

-Ξεκινώντας με την παρασκευή του σιροπιού για το χαλβά, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα μαζί με μια φέτα λεμόνι για μερικά λεπτά,-μέχρι να βράσουν.

Advertisment

-Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε. Στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν χρειάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ καβούρδισμα. Το ιδανικό αποτέλεσμα το δίνει ένα μέτριο καβούρδισμα, όπου το σιμιγδάλι έχει βγάλει τα αρώματά του χωρίς να καεί.

-Σβήνουμε την κουζίνα και στο μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το καυτό σιρόπι.

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

-Τώρα μπορούμε να προσθέτουμε ότι επιπλέον επιθυμούμε για να δώσουμε έξτρα γεύση στον χαλβά.

-Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να σφίξει για 20 λεπτά.

-Τέλος ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Τα μυστικά της επιτυχίας

-Το σωστό καβούρδισμα του σιμιγδαλιού είναι πολύ σημαντική διαδικασία για την επιτυχία του σιμιγδαλένιο χαλβά. Αν το σιμιγδάλι καβουρδιστεί λίγο η υφή του χαλβά γίνεται κρεμώδης, ενώ αν καβουρδιστεί πολύ μπορεί να στεγνώσει.

-Ο συνδυασμός χονδρού και ψιλού σιμιγδαλιού στην παρασκευή του γλυκού παίζει ρόλο στο γευστικό αποτέλεσμα, καθώς αν χρησιμοποιήσουμε μόνο ψιλό σιμιγδάλι η γεύση γίνεται κρεμώδης, ενώ αν χρησιμοποιήσουμε μόνο χονδρό, οι κόκκοι επηρεάζουν τη γεύση του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση