,

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι στην κορυφή της Φόρμουλα 1 και Vegan

Μπορεί να είσαι κορυφαίος αθλητής και vegan; Ο Λιούις Χάμιλτον απαντάει σίγουρα ναι, έχοντας στραφεί στη vegan διατροφή από το 2017.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι στην κορυφή της Φόρμουλα 1 και Vegan

Μπορεί να είσαι κορυφαίος αθλητής και vegan; Ο Λιούις Χάμιλτον της Φόρμουλα 1 απαντάει σίγουρα ναι, έχοντας στραφεί στη vegan διατροφή από το 2017.

Με την ολοένα και αυξανόμενη γνώση επί των διατροφικών και θρεπτικών συστατικών, έχει πλέον αποδειχτεί ότι όλα τα χρήσιμα συστατικά του κρέατος μπορούν να ληφθούν και από μη ζωικές πηγές. Έτσι, κάποιος που επιλέγει χορτοφαγικές διατροφές δε στερείται και των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός.

Advertisment

Παλαιότερα, ο περισσότερος κόσμος ούτε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι η χορτοφαγική διατροφή θα μπορούσε να είναι επιλογή για τους αθλητές. Όμως τα τελευταία χρόνια οι χορτοφαγικές και vegan διατροφές κερδίζουν έδαφος, ακόμα και στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο Χάμιλτον έγινε vegan πριν 5 χρόνια και από τότε έχει γίνει ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης διατροφής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι: «Έχω παρατηρήσει θετικές αλλαγές στον ύπνο μου, αλλά και γενικότερα στην υγεία μου. Τα οφέλη αυξάνονται συνεχώς και ειλικρινά αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να αισθάνομαι λιγότερη ευεξία από ότι στα 25 μου, είμαι πιο ενεργητικός και σε καλύτερη φυσική κατάσταση».

Η αλήθεια είναι ότι από το 2017 ο Χάμιλτον έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα, με εξαίρεση μόνο την περυσινή χρονιά που το Κύπελλο σήκωσε ο Φερστάπεν. Σίγουρα ο Χάμιλτον είναι από τους κορυφαίους του αθλήματος και το στοίχημα F1 της bwin τον δείχνει ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 2 αγώνες Grand Prix, με νικητές τον Λεκλέρκ στο Μπαχρέιν και τον Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία.

Advertisment

Σίγουρα το να είσαι vegan και να κάνεις πρωταθλητισμό έχει και κάποιες έξτρα θυσίες. Ο Άγγλος οδηγός έχει δηλώσει ότι του λείπουν τα γλυκά, και περισσότερο η Nutella, όμως σκέφτεται ότι δεν τον ωφελούν καθόλου τα συστατικά τους.

Έτσι λοιπόν για πρωινό τρώει τηγανίτες, αβοκάντο ή φασόλια σε τοστ, πληγούρι βρώμης με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Για μεσημεριανό προτιμάει φυτικό μπέργκερ ή κινόα μα διάφορα λαχανικά, όπως μανιτάρια και σπανάκι. Για βραδινό Ο Χάμιλτον είναι ιδιοκτήτης της Neat Burger, μιας επιχείρησης με χορτοφαγικές επιλογές για burger και hot dog στο Λονδίνο. Για το βράδυ ο Χάμιλτον επιλέγει γεύματα με περισσότερους υδατάνθρακες, όπως πίτσα με λαχανικά, ζυμαρικά ή κινόα με διάφορα λαχανικά.

Ο Άγγλος πιλότος είναι επίσης ιδιοκτήτης της επιχείρησης Neat Burger, ενός εστιατορίου με χορτοφαγικές επιλογές για burger και hot dog στο Λονδίνο. Ο Χάμιλτον όχι μόνο δε μετάνιωσε την επιλογή του να γίνει vegan, αλλά προσπαθεί να εμπνεύσει και άλλο κόσμο να ακολουθήσει το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση