,

4 αναζωογονητικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το λεμόνι το καλοκαίρι

Ακόμα κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η ανεμελιά χρειάζεται να συνοδεύεται και από μια στοιχειώδη φροντίδα του σώματός μας.

4 αναζωογονητικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το λεμόνι το καλοκαίρι

Είναι η εποχή που ταλαιπωρούμαστε από υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η ανεμελιά χρειάζεται να συνοδεύεται και από μια στοιχειώδη φροντίδα του σώματός μας.

Από στομαχικές ενοχλήσεις μέχρι υπερβολική εφίδρωση, οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Υπάρχει όμως ένα μαγικό συστατικό της κουζίνας μας που μπορεί να μας «σώσει» από άβολες και δυσάρεστες καταστάσεις: το λεμόνι.

Advertisment

4 αναζωογονητικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το λεμόνι το καλοκαίρι

1. Νερό με λεμόνι μετά τα γεύματα

Το νερό με λεμόνι μετά τα γεύματα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δυσπεψίας. Και βοηθώντας, μειώνει και τις τοξίνες από το σώμα. Για να ενισχύσετε τη γεύση του νερού με λεμόνι, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

2. Άρωμα με λεμόνι

Η εφίδρωση είναι πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά περισσότερο το καλοκαίρι. Με τον ιδρώτα έρχεται και η κακοσμία και η κατάσταση γίνεται αρκετά άβολη. Για να ξεφορτωθείτε την μυρωδιά της εφίδρωσης, πάρτε λίγο χυμό λεμονιού και προσθέστε νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στις μασχάλες σας και σε άλλες περιοχές που εμφανίζετε πρόβλημα και αφήστε το για 15 λεπτά. Ύστερα, ξεπλύνετε με νερό.

3. Λεμόνι για το μαύρισμα

Για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από την ηλιοθεραπεία, πάρτε λίγο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τον σε όλο σας το πρόσωπο. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Advertisment

4. Φρέσκια αναπνοή

Αν τυχαίνει να ταλαιπωρείστε από κακοσμία στόματος, τότε το λεμόνι μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για εσάς, καθώς φρεσκάρει την αναπνοή μας με φυσικό τρόπο. Μπορείτε να φτιάξετε εσείς το μείγμα: χρειάζεστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι κανέλα και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αναμίξετε, κάντε γαργάρες με το μείγμα και θα νιώσετε τη φρεσκάδα στο στόμα σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση