Barbie Fashionistas: Η σειρά της αγαπημένης κούκλας που προωθεί τη διαφορετικότητα και την ισότητα στα παιδιά!

Πρόθεση της εταιρείας είναι να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα, δημιουργώντας κούκλες με διαφορετικό χρώμα, σωματότυπο και ειδικές δεξιότητες.

Barbie Fashionistas: Η σειρά της αγαπημένης κούκλας που προωθεί τη διαφορετικότητα και την ισότητα στα παιδιά!

Η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη δεν είναι παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι όμως να κερδίσουν την αποδοχή μας και ειδικά την αποδοχή των παιδιών μας. Αυτό το μήνυμα της αποδοχής επιδιώκει να περάσει η κορυφαία εταιρεία Mattel στο κοινό με «όχημα» το εμβληματικό brand Barbie.

H αγαπημένη κούκλα που έγινε ήδη 63 ετών, θα είναι η πρώτη κούκλα που φορά ακουστικό βαρυκοΐας.

Advertisment

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, η νέα σειρά Fashionistas, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, θα έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα γνωρίζαμε έως τώρα, καθώς θα περιλαμβάνει τη Barbie να φοράει ακουστικά βαρηκοΐας, τον Ken με λεύκη (δερματική πάθηση), μία νέα κούκλα Fashionista με προσθετικό πόδι και μια κούκλα Ken με μαλλιά φράντζα.

Η νέα σειρά Barbie Fashionistas θα είναι διαθέσιμη στο Walmart, το Target και την Amazon, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, μέσα από το παιχνίδι.

Ακόμη, δήλωσε η Mattel’s Global Head of Barbie Dolls, Lisa McKnight, τα παιδιά θα πρέπει να παίζουν με τέτοιες κούκλες που δεν τους μοιάζουν εμφανισιακά ώστε «να καταλάβουν τη σημασία της συμπερίληψης».

Advertisment

Για τη Barbie με τα ακουστικά βαρηκοΐας, η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια της επικεφαλής στην εκπαιδευτική ακοολογία, Ωτορινολαρυγγολόγο, δρ. Tζεν Ρίτσαρντσον, ώστε να βοηθήσει στην ακριβή αντιγραφή του ακουστικού.

Η ίδια ανέφερε ότι η Βarbie με αλογοουρά, η οποία θα φοράει ένα ροζ ακουστικό βαρηκοΐας θα συμβάλλει σημαντικά στην ψυχολογία των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακοή τους, ενώ προσέθεσε ότι: «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη που οι μικροί μου ασθενείς βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Barbie στηρίζει τη διαφορετικότητα, Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη κούκλα και η σειρά Barbie Fashionistas έχει προσφέρει από το ξεκίνημά της περισσότερες από 175 εμφανίσεις με διαφορετικά χρώματα στο δέρμα, στα μαλλιά, στο σωματότυπο, όπως και με ειδικές δεξιότητες. Το 2019 η Matell λάνσαρε μια ξανθιά Barbie με γαλάζια μάτια σε αναπηρικό καροτσάκι κα μια μελαχρινή με προσθετικό πόδι, ενώ το 2020 ο Ken με τη λεύκη σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.

Πρόθεση της εταιρείας είναι τέλος να συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαφορετικότητα, δημιουργώντας κούκλες με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα, σωματότυπο και ειδικές δεξιότητες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση