,

Ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της γης, εξερεύνησε, έσκαψε… αναζητώντας κάτι που βρίσκεται μέσα του! | Ινδικός μύθος

Αναζήτησε κι εσύ την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα σου και ΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της γης, εξερεύνησε, έσκαψε... αναζητώντας κάτι που βρίσκεται μέσα του! | Ινδικός μύθος

Ένας παλιός ινδικός μύθος διηγείται πως κάποτε όλοι οι άνθρωποι ήταν θεοί. Έκαναν όμως τόσο μεγάλη κατάχρηση της θεϊκής τους φύσης ώστε ο Μπράχμα, ο Κύριος των Θεών, αποφάσισε να τους αφαιρέσει τη θεϊκή εξουσία και να την κρύψει κάπου όπου θα ήταν αδύνατον να την ξαναβρούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν να βρεθεί αυτή η κρυψώνα. Όταν οι μικρότεροι θεοί κλήθηκαν σε συμβούλιο για να επιλύσουν το πρόβλημα, πρότειναν: «Να θάψουμε τη θεϊκή φύση του ανθρώπου μέσα στη γη».

Ο Μπράχμα όμως απάντησε: «Όχι, γιατί ο άνθρωπος θα ψάξει και θα τη βρει». Τότε οι θεοί είπαν: «Να ρίξουμε λοιπόν τη θεϊκή φύση των ανθρώπων στα τρίσβαθα των ωκεανών». Όμως ο Μπράχμα είχε και πάλι αντίρρηση: «Όχι, γιατί αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος θα εξερευνήσει τα βάθη όλων των ωκεανών και είναι βέβαιο πως θα την ξαναβρεί». Τότε οι θεοί κατέληξαν: «Δεν ξέρουμε πού να την κρύψουμε, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει πάνω στη γη ή μέσα στη θάλασσα τόπος στον οποίο δεν θα φτάσει κάποτε ο άνθρωπος».

Advertisment

Τέλος, ο Μπράχμα είπε: «Να τι θα κάνουμε με τη θεϊκή φύση του ανθρώπου: Θα την κρύψουμε στα τρίσβαθα του ίδιου του του εαυτού, γιατί εκεί είναι το μόνο μέρος όπου δεν θα σκεφτεί ποτέ να ψάξει».

Κι ο μύθος τελειώνει ως εξής: «Από τότε ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της γης, εξερεύνησε, αναρριχήθηκε, βυθίστηκε, έσκαψε και συνεχίζει, αναζητώντας κάτι που βρίσκεται μέσα του». Να είναι άραγε η κρυμμένη θεϊκή φύση του ανθρώπου το δίδυμο Υποσυνείδητο-Συμπαντικός Νους, που όλοι έχουμε μέσα μας; Αναζήτησε κι εσύ την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα σου και ΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.


*Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα” του Γιώργου Παπαδόπουλου – Κυπραίου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Advertisment

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να κάνεις το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα.

Οι ασκήσεις μας βοηθούν να αναπνέουμε σωστά-από το διάφραγμα. Η αργή, διαφραγματική αναπνοή χαλαρώνει τους μυς, ηρεμεί το πνεύμα και απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, που είναι το φυσικό αναλγητικό.

Βρείτε εδώ το ηχητικό υλικό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση