, ,

Τα drones που συλλέγουν τόνους πλαστικών απορριμμάτων πριν φτάσουν στον ωκεανό (Βίντεο)

Στον αγώνα κατά της πλαστικής ρύπανσης, ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσφέρει ένα έξυπνο εργαλείο για τον καθαρισμό του νερού.

Τα drones που συλλέγουν τόνους πλαστικών απορριμμάτων πριν φτάσουν στον ωκεανό (Βίντεο)

Το WasteShark της RanMarine Technology είναι ένα drone που κολυμπά αντί να πετά. Συλλέγει απορρίμματα, βιομάζα, πλαστικά, μικροπλαστικά και άλλα σκουπίδια χρησιμοποιώντας ένα καλάθι κάτω από την αυτόνομη συσκευή.

Το WasteShark μπορεί να περιπλανιέται για έως και 8 ώρες με μία μόνο φόρτιση και να χωρά έως και 195,5 λίτρα σκουπιδιών. Είναι προγραμματισμένο με εφαρμογή GPS για να διασφαλίσει ότι καλύπτει τα hotspots όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα, ενώ η πορεία του μπορεί να προγραμματιστεί και να παρακολουθείται εξ αποστάσεως.

Εκτός από την απομάκρυνση των σκουπιδιών, οι αισθητήρες στο drone επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες του νερού: θερμοκρασία, επίπεδα pH, βάθος, πράσινα φύκια ή ελαιώδεις υδρογονάνθρακες.

Με πρότυπο το μεγαλύτερο ψάρι του πλανήτη, τον φαλαινοκαρχαρία, το WasteShark είναι το πρώτο αυτόνομο aqua-drone συλλογής αποβλήτων στον κόσμο που συλλέγει θαλάσσια απόβλητα, βιομάζα και πλαστικό από όλους τους τύπους νερού.

Μέχρι σήμερα, η RanMarine έχει παρουσιάσει τους WasteShark για να βοηθήσει στον καθαρισμό λιμανιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, τη Δανία, τη Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστραλία.

Πάνω από 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται κάθε χρόνο για χρήση σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο και το πλαστικό αποτελεί το 80% όλων των θαλάσσιων απορριμμάτων που βρίσκονται από τα επιφανειακά ύδατα έως τα ιζήματα των βαθιών θαλασσών.

«Μόλις το πλαστικό ή τα σκουπίδια καταλήξουν στον ωκεανό, είναι πολύ δύσκολο να συλλεχθούν επειδή διασπώνται. Και έτσι γίνεται όλο και μικρότερο και είναι απλά δύσκολο να βγούμε στους μεγάλους ανοιχτούς ωκεανούς μας και να συλλέξουμε τα σκουπίδια εκεί», δήλωσε η Νάνσι Γουάλας, διευθύντρια του προγράμματος θαλάσσιων απορριμμάτων της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

«Θα προτιμούσαμε πολύ περισσότερο να συλλέγουμε αυτά τα σκουπίδια πιο κοντά στην ακτή, κάτι που είναι ευκολότερο και λιγότερο δαπανηρό».

Πηγή:

www.sunnyskyz.com/good-news/4707/Drones-Are-Collecting-Tons-Of-Plastic-Waste-Before-It-Reaches-The-Ocean

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε