, ,

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης κρατούν το κλειδί της επιτυχίας σας

Συνδεθείτε με το έργο ζωή σας και γίνετε αναντικατάστατοι.

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης κρατούν το κλειδί της επιτυχίας σας

Από πότε φοράτε εκείνα τα παραμορφωτικά γυαλιά και πώς είναι ο κόσμος μέσα από αυτά; Πιθανόν να αδυνατείτε να κατανοήσετε τις προθέσεις όσων σας προσεγγίζουν ή ενδεχομένως να πιστεύετε πως οι πύλες της επιτυχίας θα ανοίξουν διάπλατα για εσάς μόλις αποκτήσετε το πτυχίο του καλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.

Και τώρα αποχωριστείτε τα γυαλιά σας. Έφτασε η στιγμή να αντικρίσετε κατάματα την πραγματικότητα και να εκπαιδευτείτε στην αποκωδικοποίηση των σημάτων της. Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι είναι λιγότερο ορατοί αλλά περισσότερο ύπουλοι από ό,τι στο παρελθόν, ανατρέψτε τα δυσλειτουργικά μοτίβα σας, αναβαθμίζοντας εκπληκτικά την ποιότητα της ζωής σας.

Ο Robert Greene στο βιβλίο Καθημερινοί νόμοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης φύσης, σε μια μαγική περιπλάνηση στους καθημερινούς νόμους που διέπουν τη συμπεριφορά και καθοδηγούν τη δράση. Είστε έτοιμοι να ανατρέψετε τις πλάνες σας και να μεταμορφωθείτε σε ριζοσπάστες ιδεαλιστές που αφουγκράζονται με επιτυχία τους κινδύνους και τις ευκαιρίες του περιβάλλοντος;

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης κρατούν το κλειδί της επιτυχίας σαςΟι νόμοι της ανθρώπινης φύσης κρατούν το κλειδί της επιτυχίας σας

Στα παραμύθια το καλό θριαμβεύει στο τέλος όμως στη ζωή νικά εκείνος που απελευθερωμένος από τις ψευδαισθήσεις γεύεται τον καρπό της αλήθειας. Και εσείς βρίσκεστε πλέον μόλις ένα βήμα μακριά από την ουσία της ύπαρξης. Θα περπατήσετε το δρόμο που οδηγεί κατευθείαν στον πυρήνα της;

Συνδεθείτε με το έργο ζωή σας και γίνετε αναντικατάστατοι

Αρχικά συνδεθείτε ξανά με το έργο της ζωής σας. Ποιος είναι εκείνος ο σπόρος που φυτεύτηκε μέσα σας από τη γέννησή σας ακόμη και περιμένει από εσάς την κατάλληλη φροντίδα για να αναπτυχθεί και να ανθίσει; Ακολουθήστε με τόλμη το πεπρωμένο σας και ανακαλύψτε το κάλεσμα σας. Θυμηθείτε τι ήταν εκείνο που σας άρεσε να κάνετε ως παιδί, τις πρώιμες τάσεις σας που συνιστούν σαφή ένδειξη των πιο ανόθευτων έλξεών σας. Βυθιστείτε μέσα στον σκοπό σας και αγκαλιάστε τις παραξενιές σας. Ακολουθήστε ό,τι σας πλημμυρίζει με μια αίσθηση ανεπανάληπτης ζωντάνιας και ύστερα εμπιστευτείτε τη διαδικασία, μετατρέποντας τον χρόνο στον πιο πιστό σας σύμμαχο.

Επενδύστε στη μαθητεία και τότε η καλλιέργεια των έμφυτων ταλέντων σας θα σας αναδείξει σταδιακά σε δεξιοτέχνη του τομέα σας. Αξιολογήστε τις επαγγελματικές προτάσεις με κύριο κριτήριο τις περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση και ύστερα προσεγγίστε τες με διερευνητικό πνεύμα. Εξασκηθείτε με αυτοσυγκέντρωση στο έργο σας και δείτε τις ικανότητές σας να ακονίζονται σταδιακά.

Μη φοβάστε την κριτική, αντίθετα επιζητήστε την

Καταφέρνοντας να αντικρίσετε το έργο σας μέσα από το βλέμμα των άλλων, θα αναγνωρίσετε ευκολότερα τις αδυναμίες σας και έπειτα θα επινοήσετε ασκήσεις που θα φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα πάνω τους. Η προσήλωση στον στόχο σας θα σας επιτρέψει να καταστείτε μοναδικοί στον τομέα σας.

Για να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας, θα χρειαστείτε τις κατάλληλες τεχνικές. Επεκτείνετε το γνωστικό σας πεδίο, αφυπνίζοντας το πολυδιάστατο μυαλό σας και διατηρώντας εκείνη την αίσθηση του θαυμαστού που σας ήταν τόσο οικεία στην παιδική σας ηλικία. Η πραγματικότητά είναι απείρως μυστηριώδης αν την εξερευνήσετε με δέος, αν αφεθείτε στο ταξίδι της γνώσης που σας χαρίζει. Δείτε το έργο σας σαν κάτι ζωντανό και μαγέψτε το κοινό με τη δύναμη που αυτό αποπνέει. Αφοσιωθείτε στην αποστολή σας, εκτοξεύοντας στα ύψη τα επίπεδα υπεροχής σας.

Η ζωή ως ένα παιχνίδι εξουσίας

Μην ξεχνάτε πως η ζωή συνιστά ένα παιχνίδι εξουσίας. Κάντε τους δασκάλους σας να φαντάζουν λαμπρότεροι από εσάς και τότε η άνοδός σας στα κλιμάκια της ιεραρχίας θα αποδειχθεί εξασφαλισμένη. Διαχειριστείτε επιτυχώς τον θυμό σας, καθώς τα νεύρα αποτελούν σαφή ένδειξη ενός αδύναμου χαρακτήρα. Φανταστείτε τον κόσμο σαν ένα πελώριο παλάτι, γεμάτο περάσματα και ύστερα ελιχθείτε καταλλήλως, πλάθοντας τον εαυτό σας ακριβώς όπως ένας καλλιτέχνης πλάθει ένα κομμάτι πηλό. Δημιουργήστε κοινωνική αλληλεπίδραση, αναζητώντας παλιούς και νέους συμμάχους και εξερευνώντας πολλούς και διαφορετικούς κύκλους.

Να θυμάστε πως όλοι είναι παίκτες του παιχνιδιού, ακόμη και οι φαινομενικοί παρατηρητές του. Κατανοώντας τους νόμους της εξουσίας, αποκωδικοποιείτε τις αντιδράσεις των γύρω σας προβλέποντας τις επόμενες κινήσεις τους και στοχεύοντας στην καρδιά των βαθύτερων αναγκών τους. Μην κρίνετε από τα λόγια αλλά αφήστε τη συμπεριφορά των ατόμων μέσα στον χρόνο να σας οδηγήσει σε ακριβή συμπεράσματα. Διατηρήστε μια επιφύλαξη απέναντι σε εκείνους που παρουσιάζουν υπερτονισμένα ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Έχετε αναρωτηθεί αν πίσω από το ιδανικό προσωπείο τους βρίσκεται μια απέλπιδα προσπάθειά να καλύψουν τη σκιώδη πλευρά τους;

Μια βουτιά στα άδυτα της ανθρώπινης φύσης

Ο Robert Greene σας προσφέρει τον εξοπλισμό που σας επιτρέπει να βουτήξετε στα άδυτα της ανθρώπινης φύσης. Θα αποδεχθείτε την πρόκληση του συγγραφέα να εξερευνήσετε έναν συναρπαστικό ωκεανό πολύτιμής σοφίας; Οι καθημερινοί νόμοι αποδεικνύονται σωτήριοι για την ίδια σας την ύπαρξη και άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία σας. Πολύτιμες στρατηγικές σας καθιστούν βιρτουόζους της τέχνης της ζωής και απόλυτους γητευτές του πεπρωμένου σας.

Ένα εγχειρίδιο που σας προετοιμάζει για την υπέρβαση, μια αποκάλυψη των νόμων που μυστικά καθοδηγούν τη θνητή φύση και μια ευκαιρία ολοκληρωτικής πνευματικής μετατόπισης. Στο τέλος της κατάδυσης σας, συνειδητοποιείτε πως το παραμύθι που πλάσατε ουδέποτε υπήρξε αλλά χαμογελάτε, αφού πια ξέρετε πως η αλήθεια συνιστά την μοναδική πηγή της εσωτερικής απελευθέρωσης και την αφετηρία των εκπληκτικότερων επιτευγμάτων σας. Αποχωρίζεστε οριστικά τα παραμορφωτικά γυαλιά σας και το θαύμα συμμαχεί με την ιστορία σας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και στο www.dioptra.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε