Τήλος: «Πράσινη πρωτοβουλία» φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με θέμα τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον

To πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του PCAI πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας τoυ ομίλου Polygreen με τον Δήμο Τήλου.

Τήλος: «Πράσινη πρωτοβουλία» φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με θέμα τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον

Το νησί της Τήλου φιλοξενεί την καλλιτεχνική «πράσινη» πρωτοβουλία δημιουργικής φιλοξενίας καλλιτεχνών της Polygreen Culture & Art Initiative με «πρωταγωνιστές» τους Hypercomf και το εικαστικό δίδυμο σχεδιαστών The New Raw.

Η Polygreen Culture & Art Initiative, ο πολιτιστικός οργανισμός που εστιάζει στην περιβαλλοντική συνείδηση και στις βιώσιμες πρακτικές, υλοποιεί το πρόγραμμα artisi inter residence στόχος του οποίου είναι η αναζήτηση δυνατοτήτων καλλιτεχνικής δημιουργίας και λύσεων που μπορεί να συνεισφέρει η τέχνη σε ζητήματα που αφορούν στην κυκλική οικονομία, στη βιωσιμότητα, στην ανακύκλωση, στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Advertisment

Οι δύο δημιουργικές ομάδες κατά τη διάρκεια της δραστηριοποίησής τους στο πρόγραμμα θα μελετήσουν την κυκλική οικονομία που εφαρμόζεται στο νησί, την αλυσίδα διαχείρισης, το σύστημα διαλογής με σκοπό τη δημιουργία νέων έργων από μη ανακυκλώσιμα υλικά που θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο κέντρο κυκλικής οικονομίας της Τήλου.

Ακόμη θα πλησιάσουν την τοπική κοινότητα και θα μάθουν για την ιστορία, τη χειροτεχνία και για τη λαογραφική παράδοση του νησιού, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουν να αναδείξουν τη σημασία των οικολογικών θεμάτων μέσα από open studio days και εκπαιδευτικά προγράμματα για μεγάλους και παιδιά με δυνατότητες και μέσα της τέχνης.

Τήλος: «Πράσινη πρωτοβουλία» φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με θέμα τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον

Advertisment

To πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του PCAI πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας τoυ ομίλου Polygreen με τον Δήμο Τήλου.

The New Raw

Το New Raw είναι ένα στούντιο έρευνας και σχεδιασμού με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, Ιδρυτές του είναι οι αρχιτέκτονες Πάνος Σακκάς και Φωτεινή Σετάκη, οι οποίοι φιλοδοξούν να δώσουν νέα πνοή στα υλικά που δεν χρησιμεύουν μέσω του σχεδιασμού, των ρομπότ και της δεξιοτεχνίας

…και η Hypercomf

Η Hypercomf είναι μια πολυθεματική, εννοιολογική, καλλιτεχνική ταυτότητα design, η οποία ερευνά τη σχέση μεταξύ φύσης και πολιτισμού, εξημέρωσης, βιομηχανίας και επιστήμης. Η ταυτότητα αυτή υλοποιήθηκε αρχικά ως πλασματικό εταιρικό προφίλ στην Αθήνα, το 2017, Η πρακτική του Hypercomf περιλαμβάνει τόσο την έρευνα όσο και παραγωγή, ενώ κάθε θέμα εμπλουτίζει μια διαρκώς εξελισσόμενη αφήγηση με οργανικούς και ανόργανους πρωταγωνιστές.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Tήλος μέσω του προγράμματος Just Go Zero Tillos μετατρέπεται σε νησί μηδενικών αποβλήτων ενώ ήδη αποτελεί μοναδικό τόπο της χώρο της χώρας χωρίς κάδους σκουπιδιών και χώρους υγειονομικής ταφής. To Just Go Zero Tilos είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο αναπτύσσει λύσεις για την προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια
Ναός του Ποσειδώνα: Αποκτά νέο φωτισμό - Το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)
Τέχνη από τις στάχτες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο βοηθά τους ιθαγενείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση