, ,

Η συνήθεια των 5: H απλή τεχνική που μας χαρίζει μια «κόλλα 5» ζωή

Όσο μόνοι και αν αισθάνεστε, όσο και αν πληγωθήκατε στο παρελθόν, είστε εδώ και μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή!

Η συνήθεια των 5: H απλή τεχνική που μας χαρίζει μια «κόλλα 5» ζωή

Πιθανόν να επιλέγετε μια συγκεκριμένη διαδρομή για την επιστροφή σας από τη δουλειά και ενδεχομένως να πίνετε τον καφέ σας μέτριο κάθε πρωί. Ορισμένες συνήθειες χρωματίζουν γλυκά τη ρουτίνα σας και άλλες αποδεικνύονται δυσλειτουργικές για την εξέλιξή σας. Υπάρχει όμως μόνο μια συνήθεια ικανή να μεταμορφώσει το πεπρωμένο σας με τρόπους που ουδέποτε φανταστήκατε: η πίστη στον εαυτό σας. Και τώρα ενδεχομένως καχύποπτα να αναρωτιέστε αν πράγματι υφίσταται η παραπάνω συνήθεια. Χαλαρώστε τους μηχανισμούς άμυνας και ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια ενθάρρυνσης και έμπνευσης, που θα σας φέρει πιο κοντά στα απίθανα όνειρά σας. Γιατί ανεξαρτήτως από το τι διδαχθήκατε μέχρι σήμερα, οι ευχάριστες ανατροπές συναντούν μόνο όσους μυήθηκαν στη μαγεία τους.

Η θετική νοοτροπία που αναδομεί τα υποσυνείδητα μοτίβα

Η συγγραφέας του best seller “Ο Κανόνας των 5 δευτερολέπτων” Mel Robbins επιστρέφει με το βιβλίο “Η συνήθεια των 5” από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μας συναρπάζει με την αμεσότητα και την αλήθεια της γραφής της, εξοπλίζοντας μας με στρατηγικές που μας επιτρέπουν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Μπορεί πράγματι μια απλή αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας να σηματοδοτήσει την ουσιαστική επανεκκίνηση σε κάθε τομέα του βίου σας; Η Mel Robbins σας καλεί να κολλήσετε πέντε στο είδωλό σας στον καθρέφτη, εδραιώνοντας μαζί του μια συμμαχία ικανή να μετατοπίσει τα βουνά των πιο δυσλειτουργικών πεποιθήσεων. Κάτι πολύ περισσότερο από απλώς μια κίνηση, η συνήθεια των 5 αντιπροσωπεύει μια ολιστική κοσμοθεωρία και μια αποδεδειγμένα θετική νοοτροπία που με τα πανίσχυρα εργαλεία της διεισδύει στα μύχια των υποσυνείδητων μοτίβων σας, αναδομώντας τα.

Advertisment

Η συνήθεια των 5: H απλή τεχνική που μας χαρίζει μια «κόλλα 5» ζωή

Είστε έτοιμοι να συνδεθείτε με τις πιο θεμελιώδεις ανάγκες σας, μαθαίνοντας τον τρόπο ουσιαστικής ικανοποίησης τους; Τι σας εμποδίζει να βιώσετε την καθημερινότητα που οραματίζεστε πέρα από τον παράλογο φόβο σας ότι δεν θα τα καταφέρετε; Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τον ιδανικό σύντροφο και τη συναρπαστική εργασία. Χαμογελάστε γιατί η «κόλλα 5» ζωή σας απλώς σας περιμένει να την κατακτήσετε. Επιβραβεύοντας τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να παρατηρείτε αλυσιδωτές αντιδράσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, στην ψυχική ευεξία και την σωματική ευρωστία σας. Άλλωστε η ενθάρρυνση και η αγάπη συνιστούν πανίσχυρες δυνάμεις και εσείς πια συνειδητοποιείτε με ενθουσιασμό πως ανεξαρτήτως με το τι σας έχει συμβεί μέχρι σήμερα ένα υπέροχο μέλλον σας προσκαλεί να το εξερευνήσετε.

Εφαρμόζοντας τη συνήθεια των 5 στην καθημερινότητα

Πώς λοιπόν θα ξεκινήσετε να εφαρμόζετε την συνήθεια των πέντε στην καθημερινότητά σας; Ας υποθέσουμε πως είναι Δευτέρα. Το ξυπνητήρι σας χτυπά. Σηκωθείτε με ενθουσιασμό από το κρεβάτι και κατευθυνθείτε προς το μπάνιο, έναν από τους ελάχιστους χώρους που σας προσφέρει την ιδιωτικότητα που τόσο επιζητάτε. Και τώρα σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη σας, με τις παλιές πιτζάμες ή τα εσώρουχά σας. Κοιτάξτε πέρα από την εμφάνιση σας. Είστε εκείνο το σπινθηροβόλο πνεύμα που κατοικεί σε ένα θνητό σώμα και η ζεστή ψυχή πίσω από τις μικρές ρυτίδες που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια. Όταν νιώσετε έτοιμοι κάντε την κίνηση που θα θέσει το πεπρωμένο σας σε νέες βάσεις. Κολλήστε πέντε στον εαυτό σας.

Advertisment

Παρατηρήστε το νου σας να ηρεμεί και την καρδιά σας να πλημμυρίζει με ένα αίσθημα ανακούφισης. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας τρέχουν αλλά αργότερα θα έχετε όλο τον χρόνο να τις διευθετήσετε. Προς το παρόν μείνετε για λίγο σε αυτή τη μαγική στιγμή. Απολαύστε την. Αγκαλιάστε την. Βιώστε την ολοκληρωτικά. Σας ανήκει. Καθιερώστε την παραπάνω συνήθεια κάθε πρωί και προσδώστε στην ημέρα σας τη θετική νότα που χρειάζεστε.

Βγείτε εκεί έξω γεμάτοι σιγουριά και μετατρέψτε τη θεωρία σε δράση. Στην ουσία, το «κόλλα πέντε» είναι η φυσική κίνηση ότι συμφιλιώνεστε με τον ίδιο σας τον εαυτό. Είστε εντάξει ακριβώς στο σημείο που βρίσκεστε. Και για να ακριβολογούμε, δεν είστε απλώς εντάξει: είστε μοναδικοί, προικισμένοι με συναρπαστικές δυνατότητες. Απαλλαγείτε από την πικρία για τα λάθη σας και φουσκώστε από υπερηφάνεια για τις μικρές ή μεγάλες νίκες σας. Αγαπήστε κάθε λεπτό της διαδρομής σας, ακόμη και τις στροφές ή τα σκοτεινά σοκάκια που τόσο σας φόβισαν κάποτε.

Η εσωτερική επιβράβευση οδηγεί στη λεωφόρο των ονείρων

Μονάχα αν σας αποδεχτείτε ολοκληρωτικά θα αναβαθμίσετε την ποιότητα κάθε άλλης σχέσης σας και θα σκορπίσετε τη μαγεία σας στο σύμπαν. Τη στιγμή που κάνετε κόλλα πέντε στο είδωλό σας οι αρνητικές σκέψεις εξαφανίζονται, καθώς όλη σας τη ζωή συνδέσατε τη συγκεκριμένη χειρονομία με κάτι εξαιρετικά θετικό, όπως τη θερμή επιβράβευση του συναθλητή ύστερα από μια εύστοχη βολή σας στο μπάσκετ ή την τρυφερή ενθάρρυνση του δασκάλου για την αξιοσημείωτη πρόοδο σας στο μάθημά του. Το υποσυνείδητό σας, συνεπώς, θυμάται, καταφέρνοντας έτσι να φιμώσει τον εσωτερικό σας κριτή. «Σε βλέπω. Πιστεύω σε εσένα. Είμαι εδώ μαζί σου» λέτε στον καθρέφτη σας. Και το θαύμα μόλις ξεκινά!

Η Mel Robbins στο βιβλίο “Η συνήθεια των 5” από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας μεταμορφώνει με την τρυφερότητα ενός στοργικού γονιού και με την επιδέξια στρατηγική ενός αποτελεσματικού life coach στην πιο ένθερμή μαζορέτα του ίδιου σας του εαυτού. Κάποια στιγμή στην πορεία σας ενδεχομένως να νιώσατε πως κάτι πάει στραβά με εσάς. Συμβαίνει σε όλους και μάλιστα οι ψυχολόγοι συνηθίζουν να αποκαλούν το παραπάνω συναίσθημα «διάσπαση του ανήκειν«. Πιθανόν και να διασπαστήκατε ακόμη και από τις αυθεντικές σας ανάγκες, να θυμώσατε με τον εαυτό σας, να νιώσαμε βαθιά θλίψη ή ακραία απελπισία.

Η συνήθεια των 5: H απλή τεχνική που μας χαρίζει μια «κόλλα 5» ζωή

Όμως όπου και αν συναντιόμαστε σήμερα, όσο μόνοι και αν αισθάνεστε, όσο και αν πληγωθήκατε στο παρελθόν, είστε εδώ και μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή, αγκαλιάζοντας τα ευάλωτα κομμάτια σας και λειτουργώντας ως το άτομο που επιθυμείτε να γίνετε. Η συνήθεια των 5 μετατρέπεται σε έναν φάρο φωτός που μας υπενθυμίζει πως η ζωή καθίσταται μαγική όταν ανακτάμε την πίστη στο δυναμικό μας. Και πια κολλάμε 5 με αποφασιστικότητα στο είδωλό μας που μας χαμογελάει πλατιά από τον καθρέφτη. Και επιτέλους συνειδητοποιούμε πως γεννηθήκατε λουσμένοι με τη χρυσόσκονη του ονείρου και πως η μόνη αληθινή αποτυχία είναι αυτό που συμβαίνει όταν τα παρατάμε. Ένα βιβλίο-χάρτης για όσους έχασαν τον δρόμο, μια πολύτιμη υπενθύμιση πως η επιβράβευση που τόσο λαχταράμε μονάχα όταν προέρχεται από την εσωτερική μας φωνή μας χαρίζει την μαγεία που αναζητάμε.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση