,

Το ταξίδι “Save Soil” 100 ημερών του Sadhguru ολοκληρώθηκε. 3,2 δισ. άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους για το Χώμα!

74 Έθνη, 8 Πολιτείες της Ινδίας, και 9 Υπηρεσίες του ΟΗΕ συμμετέχουν επίσημα στο Κίνημα Save Soil!

Το ταξίδι "Save Soil" 100 ημερών του Sadhguru ολοκληρώθηκε. 3,2 δισ. άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους για το Χώμα!

74 Έθνη, 8 Πολιτείες της Ινδίας, και 9 Υπηρεσίες του ΟΗΕ συμμετέχουν επίσημα στο Κίνημα Save Soil

22 Ιουνίου 2022, Coimbatore: Με ένα πολύβουο καλωσόρισμα από χιλιάδες ανθρώπους στο εμβληματικό άγαλμα του Adiyogi στο Isha Yoga Center, ο Sadhguru, ιδρυτής του Isha Foundation, ολοκλήρωσε το μοναχικό ταξίδι του 100 ημερών με μοτοσυκλέτα διασχίζοντας 27 χώρες και 9 πολιτείες της Ινδίας. Τον υποδέχθηκαν με ένα παραδοσιακό ινδικό καλωσόρισμα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ πυρσοί φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό καθώς ο Sadhguru επέστρεφε από το ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων με μοτοσυκλέτα, ως μέρος του κινήματος Save Soil, στο οποίο τους τελευταίους 3 μήνες 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν για το έδαφος.

Advertisment

Μιλώντας για το μέλλον του κινήματος, ο Sadhguru εξήγησε ότι «Το επικίνδυνο ταξίδι τελείωσε, αλλά η πραγματικά σκληρή δουλειά αρχίζει τώρα», αναφερόμενος στο ριψοκίνδυνο ταξίδι που ανέλαβε, ενώ παρακολούθησε επίσης πάνω από 600 εκδηλώσεις για το Save Soil τις τελευταίες 100 ημέρες. Τους επόμενους μήνες, ο Sadhguru θα ταξιδέψει σε περισσότερες από είκοσι χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, καθώς και των χωρών της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής για να συγκεκριμενοποιήσει την απαιτούμενη πολιτική δράση για τη διατήρηση και την αναγέννηση του εδάφους. «Σε ένα διάστημα μεταξύ 12-18 μηνών, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τα περισσότερα έθνη ώστε να δημιουργήσουν κάποιου είδους πολιτική για την αναγέννηση του εδάφους», δήλωσε ο Sadhguru, εκφράζοντας την πεποίθησή του προς μια θετική επικείμενη δράση για τη διάσωση του εδάφους.

Το ταξίδι "Save Soil" 100 ημερών του Sadhguru ολοκληρώθηκε. 3,2 δισ. άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους για το Χώμα!

Το κίνημα στοχεύει να οδηγήσει σε αλλαγές εθνικής πολιτικής για την αναγέννηση του εδάφους, και να επιβάλει τουλάχιστον 3-6% περιεκτικότητα σε οργανική ύλη στα γεωργικά εδάφη. Με τις φωνές των λαών να είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση τέτοιων μεταρρυθμίσεων, ο Sadhguru προέτρεψε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να μιλούν για το έδαφος τον επόμενο χρόνο, «στον κόσμο, σε κάποιον άλλον κάθε φορά, κάθε μέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά» και να μην σταματήσουν μετά το ταξίδι.

Advertisment

Συγχαίροντας τους εθελοντές του Isha, ο Sadhguru έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια και απέραντη ευγνωμοσύνη στην ομάδα του Isha σε όλο τον κόσμο που ενώθηκε με απίστευτη αφοσίωση και αποφασιστικότητα για να ξεκινήσει το Κίνημα αυτό της εποχής μας- το #SaveSoil. Παρακαλώ όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρήσουν τους υψηλούς ρυθμούς ως ότου οι πολιτικές αναγέννησης του εδάφους γίνουν πραγματικότητα στις περιοχές σας. -Sg”

Τον Μάρτιο, ο Sadhguru ξεκίνησε ένα μοναχικό ταξίδι με μοτοσυκλέτα ως μέρος του κινήματος για τη διάσωση του εδάφους, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την εξαφάνιση. Το Κίνημα προτρέπει τα έθνη σε όλο τον κόσμο να νομοθετήσουν επειγόντως για να σώσουν τα γεωργικά εδάφη του πλανήτη, το 50% των οποίων λέγεται ότι είναι ήδη υποβαθμισμένα και ανίκανα να αποδώσουν σοδειά. Ο στόχος του Κινήματος είναι να παροτρύνει τα έθνη να επιβάλλουν ένα ποσοστό 3-6% σε οργανικό περιεχόμενο στα γεωργικά εδάφη σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η ελάχιστη οργανική περιεκτικότητα που απαιτείται για να διατηρηθεί το έδαφος γόνιμο και ικανό για να αποδώσει και για να αποτραπεί η ερημοποίησή του.

Το ταξίδι "Save Soil" 100 ημερών του Sadhguru ολοκληρώθηκε. 3,2 δισ. άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους για το Χώμα!

Το Ταξίδι για το Χώμα του Sadhguru ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου στο Λονδίνο και πέρασε από 27 χώρες στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο Sadhguru μίλησε επίσης στη 15η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD COP15) τον Μάιο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Συμμετείχαν εκπρόσωποι 197 χωρών. Τον ίδιο μήνα, ο Sadhguru μίλησε επίσης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός. Και στις δύο εκδηλώσεις, ο Sadhguru προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτες, τους επιχειρηματίες και τις προσωπικότητες της τέχνης να προωθήσουν επειγόντως και με αποφασιστικότητα τα μέτρα εκείνα που θα προκύψουν από τις πολιτικές για να σταματήσει η ταχεία ερημοποίηση της γης. Το UNCCD προβλέπει ότι με τους σημερινούς ρυθμούς υποβάθμισης του εδάφους, το 90% της γης μπορεί να έχει μετατραπεί σε έρημο έως το 2050 – λιγότερο από τρεις δεκαετίες από τώρα.

Μέχρι σήμερα, 74 χώρες έχουν δεσμευτεί για να σώσουν το έδαφος από την εξαφάνιση και 9 πολιτείες της Ινδίας έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το κίνημα για τη διάσωση του εδάφους στις πολιτείες τους.

Το ταξίδι "Save Soil" 100 ημερών του Sadhguru ολοκληρώθηκε. 3,2 δισ. άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους για το Χώμα!

Για να παρακολουθήσετε την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Sadhguru για το έδαφος, κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης, κάντε κλικ εδώ

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, παρακαλώ γράψτε στη διεύθυνση: media.eu@consciousplanet.org

Το Conscious Planet: Save Soil, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να εμπνεύσει προς μια συνειδητή προσέγγιση για τη διάσωση του εδάφους και του πλανήτη μας. Είναι, πρώτα και κύρια, ένα λαϊκό κίνημα. Στόχος είναι να επιτευχθεί η υποστήριξη περισσότερων από 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων (περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου εκλογικού σώματος) σε όλο τον κόσμο και να δοθεί η δυνατότητα στις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν δράση βάσει πολιτικών για την αναζωογόνηση του εδάφους και την ανάσχεση περαιτέρω υποβάθμισής του. Παγκόσμιοι ηγέτες, influencers, καλλιτέχνες, ειδικοί, αγρότες, πνευματικοί ηγέτες, ΜΚΟ και πολίτες υποστηρίζουν με τη φωνή τους το κίνημα για την αποκατάσταση της σχέσης της Ανθρωπότητας με το Χώμα.

Ιστοσελίδα: savesoil.org

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση