, ,

7 απλοί τρόποι να κάνουμε τους χώρους του σπιτιού πιο ευχάριστους

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές.

7 απλοί τρόποι να κάνουμε τους χώρους του σπιτιού πιο ευχάριστους

Μετά τη χρονιά που περάσαμε, η καλλιέργεια και η βίωση μικρών στιγμών χαράς ,όπως αυτές συμβαίνουν φυσικά, δεν ήταν ποτέ πιο καθαρτικές. Επιβεβαιώνουν την ύπαρξή μας, γίνονται απαραίτητες για την ψυχική μας ευημερία.

Γι’ αυτό και αποφάσισα να προχωρήσω μπροστά και να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βρίσκω τη χαρά εκεί που νόμιζα ότι πλέον δεν υπήρχε. Επανέλαβα αυτή την απόφαση πολλές φορές στις συζητήσεις μου και της επέτρεψα να καθοδηγήσει και τις πράξεις μου. Τελικά, με οδήγησε σε ένα νέο σπίτι ή καλύτερα σε ένα νέο σπιτικό.

Advertisment

Αυτή η αλλαγή μπορεί να φαίνεται ταπεινή, ήσσονος σημασίας. Δεν είναι όμως, αν σκεφτεί κανείς ότι περνάμε πλέον τόσο χρόνο σε αυτό το χώρο και φαίνεται ότι για λίγο καιρό θα συνεχίσουμε να περνάμε. Άλλωστε, είναι το καταφύγιό μας, η ασφάλεια εκεί.

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει στον κόπο να κάνει κάποια μεγάλη ανακαίνιση, ούτε να αγοράσει ακριβά αντικείμενα και έπιπλα.

7 απλοί τρόποι να κάνουμε τους χώρους του σπιτιού πιο ευχάριστους

1. Μουσική και πάλι μουσική

Πηγάζει τόσο αυθόρμητα από μέσα μας η επιθυμία για μουσική. Αλλάζει στη στιγμή την ατμόσφαιρα του σπιτιού και κατ’ επέκταση τη διάθεσή μας. Αλλάξτε το είδος που ακούτε ανάλογα με την ασχολία σας μέσα στην ημέρα.

Advertisment

2. Δοκιμάστε το hygge

Η Δανέζικη τέχνη της ευτυχίας έχει γίνει ευρέως γνωστή για ένα λόγο – λειτουργεί. Σκεφτείτε το «άνετο» αυτή τη χρονιά. Άνετα ρούχα, ζεστή κουβέρτα, αναπαυτικό κάθισμα, κεριά, τα αγαπημένα σας βιβλία, λίγο τσάι ή ζεστή σοκολάτα.

3. Επιστρατεύουμε τις ιδιότητες των εσπεριδοειδών

Τόσο τα λεμόνια όσο και τα πορτοκάλια έχουν μια μακρά συμβολική ιστορία «φώτισης» των χώρων στο feng shui. Γεμίστε μεγάλα μπολ στην κουζίνα, στο καθιστικό με φρέσκα εσπεριδοειδή και γεμίστε τον χώρο με φρέσκια ενέργεια. Και ναι, φυσικά καταναλώστε τα και αναπληρώστε όπως χρειάζεται.

4. Προσθέτουμε χρώματα

Ναι, το μίνιμαλ χαρίζει ηρεμία, αλλά μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα βαρετό για κάποιον που μένει μήνες τώρα στο σπίτι του συνεχώς. Μια αλλαγή, μια στροφή προς το mix & match είναι πιθανό να αλλάξει τη διάθεσή σας στο σπίτι. Και έχει και ένα πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να ταιριάζουν όλα τα χρώματα μεταξύ τους, αρκεί να βάζετε τη δική σας πινελιά και χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, οι χώροι σας αποκτούν στυλ.

5. Εκμεταλλευόμαστε τους χώρους του σπιτιού για τα χόμπι μας

Διάφοροι επαγγελματίες το έχουν ήδη κάνει, αφού αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα εργαστήριά τους, το χώρο εργασίας τους στο σπίτι. Για όσους δεν αποτελεί επάγγελμα, ένα σημείο στο σπίτι όπου θα είναι αφιερωμένο σε ένα χόμπι σας, είναι ό,τι χρειάζεστε για να νιώσετε παραγωγικοί. Άλλοι έχουν αποκτήσει το χόμπι της κηπουρικής, κάποιοι το έριξαν στη γυμναστική και υπάρχουν και εκείνοι που ασχολούνται με τη χειροτεχνία.

6. Εκθέτουμε τις δημιουργίες μας

Αφού θα έχετε και το χώρο για να δημιουργείτε, εκθέστε το αποτέλεσμα από αυτή την ασχολία. Είναι το προσωπικό σας επίτευγμα και επίσης βοηθά σε αυτό που αναφέραμε παραπάνω, στο να βάλουμε διάφορα χρώματα και υφές στη ζωή μας.

7. Δεν παραλείπουμε το βαθύ καθάρισμα

Αυτό το άφησα τελευταίο, αλλά όχι επειδή πιστεύω ότι το καθάρισμα δεν είναι σημαντικό, αλλά επειδή μπορεί να μην είναι και η αγαπημένη σας δραστηριότητα. Αλλά ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός καλού καθαρισμού. Φέρνει μαζί του στιγμιαία ανταμοιβή μαζί με αρκετό φρέσκο αέρα, ενέργεια, καθαρότητα του νου.

Πηγή: www.mindbodygreen.com/articles/how-to-design-your-home-for-joy-8-simple-strategies

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση