, ,

Εκπληκτική πτήση drone πάνω από ενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία (Βίντεο)

Το ηφαίστειο «κοιμόταν» τα τελευταία 800 χρόνια.

Εκπληκτική πτήση drone πάνω από ενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία (Βίντεο)

Μια σειρά από σεισμούς ενεργοποίησε το ηφαίστειο Fagradalsfjall, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ. Το ηφαίστειο «κοιμόταν» τα τελευταία 800 χρόνια. Πολλοί ήταν οι τολμηροί που πλησίασαν την περιοχή και έβγαλαν μαγευτικές φωτογραφίες και έστειλαν ειδικά drone πάνω από το ηφαίστειο.

Τα drones όχι μόνο επιβίωσαν των ακραίων συνθηκών (η λάβα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.250 βαθμούς Κελσίου), αλλά κατάφεραν να κάνουν και μανούβρες ώστε να αποφύγουν την επικίνδυνη λάβα και τα πετρώματα που εκσφενδονίζονταν από τον κρατήρα.

Ευτυχώς, η έκρηξη ήταν μικρή και κανείς δεν κινδύνεψε. Ωστόσο, οι αρχές προειδοποίησαν και συμβούλεψαν τους κατοίκους των κοντινών περιοχών να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους προληπτικά. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πολλά βίντεο drone που έχουν κατακλύσει το ίντερνετ. Το συγκεκριμένο συνδυάζει μαγικά την έκρηξη και τη χιονόπτωση που συμβαίνει στην περιοχή.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει το πριν και το μετά της περιοχής έκρηξης. Η τοποθεσία είναι μια μικρή κοιλάδα σε μια μη κατοικημένη περιοχή της χώρας, αλλά μόλις 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε