,

Το μεγαλύτερο φάρμακο για το σώμα μας και την ψυχή μας είναι η φύση!

Όσο πιο συχνή είναι η επίσκεψη σε χώρους πρασίνου και νερού, τόσο μειώνεται η ανάγκη για χρήση διαφόρων φαρμάκων.

Το μεγαλύτερο φάρμακο για το σώμα μας και την ψυχή μας είναι η φύση!

Μια νέα έρευνα του Φινλανδικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευημερία στο Ελσίνκι με επικεφαλής τη δρ Άνου Τουρούνεν και την ομάδα της ανέλυσαν σε 7.321 ανθρώπους που ζουν σε πόλεις πόσο συχνή επαφή έχουν με την φύση, τι πρόσβαση σε απόσταση ενός χιλιομέτρου έχουν σε χώρους πρασίνου και νερού, όπως παράδειγμα σε πάρκα, κήπους λίμνες, δάση και πως σχετίζεται με τα φάρμακα που έπαιρναν.

Η έρευνα έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational & Environmental Medicine» και το αποτέλεσμα της είναι ότι, «η έκθεση στα φυσικά περιβάλλοντα θεωρείται πως είναι ωφέλιμη για την ανθρώπινη υγεία». Όσο πιο συχνή είναι η επίσκεψη σε χώρους πρασίνου και νερού, τόσο μειώνεται η ανάγκη για χρήση διαφόρων φαρμάκων.

Advertisment

Σύμφωνα με την έρευνα όσοι περνούν αρκετό χρόνο στη φύση μειώνεται η ανάγκη να πάρουν φάρμακα. Η τακτική επαφή με την φύση αποτελεί «φάρμακο» λειτουργεί ως αγχολυτική για την ψυχοσωματική υγεία, βοηθάει στο άσθμα, την υπέρταση, παθήσεις για το άγχος, την υπέρταση, το άσθμα και άλλες παθήσεις.

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους ειδικά αυτούς που ζουν σε πόλεις να κλειστούν στα σπίτια τους μακριά από την φύση,απομονωμένοι τελείως ο ένας από τον άλλο. Καλό είναι τώρα που άλλαξαν τα πράγματα να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση και να εντάξουμε τις βόλτες σε χώρους με πράσινο και νερό στην καθημερινότητά μας.

Η φύση έχει τεράστια αξία για την ανθρώπινη υγεία.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση