Ειδικό θεματικό πάρκο για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό! (φωτογραφίες)

Η επιλογή του χώρου είναι σημαντική γιατί αφού θα είναι  δίπλα σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ολόκληρη την Αττική

Ένα ειδικό θεματικό πάρκο θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Το πάρκο θα είναι δίπλα από κτήριο που θα στεγάζονται τέσσερα σωμάτια ΑΜΕΑ, στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού

Στις εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου θα μπορούν να στεγαστούν στα θεραπευτήρια τουλάχιστον 500 ΑμεΑ.

Advertisment

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί, δεσμεύθηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του Πάρκου και την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών.

Advertisment

Η επιλογή του χώρου είναι σημαντική γιατί αφού θα είναι  δίπλα σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ολόκληρη την Αττική. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος. Ο κ. Πατούλης ζήτησε να συνεργαστούν με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις και πότε θα παραδοθεί το έργο

Ο χώρος είναι περίπου 30 στρέμματα και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι. Στα 9.000 τμ των εγκαταστάσεων θα υπάρχουν πισίνες και θεραπευτήρια για να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ αλλά και άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρκο εμβληματικού χαρακτήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑΜΕΑ όλης της Αττικής. Στην συνέχεια επισήμανε ότι: «Οφείλουμε να διασφαλίζουμε καθημερινά την αυτόνομη, ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της ζωής. Κοινό μας στοίχημα, λοιπόν, είναι κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια νόσο να μην μείνει στο περιθώριο της ζωής».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μόσταρ: Ο ταξιδιωτικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)
Αρχαιολόγοι μπορεί να έλυσαν το μυστήριο με τις πυραμίδες: Πώς κατάφεραν να χτίσουν ένα από τα θαύματα της αρχαιότητας
Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση