,

«Έξυπνο» παγκάκι που παρέχει πληροφορίες, Wi-Fi και υποστήριξη για ΑμεΑ εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο Μικρολίμανο

Το «έξυπνο» παγκάκι έχε 8 θέσεις φόρτισης κινητών τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi internet.

«Έξυπνο» παγκάκι που παρέχει πληροφορίες, Wi-Fi και υποστήριξη για ΑμεΑ εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο Μικρολίμανο

Ο Δήμος Πειραιά πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε στο Μικρολίμανο ένα νέο «έξυπνο» παγκάκι με πολλαπλές λειτουργίες.

Το «έξυπνο» παγκάκι  διαθέτει παροχές για άτομα ΑμεΑ με την δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων μέσω ειδικής πρίζας η οποία λειτουργεί με με ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ.

Advertisment

Το «έξυπνο» παγκάκι έχει επίσης 8 θέσεις φόρτισης κινητών τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi internet, νυχτερινό φωτισμό και φωτισμό περιβάλλοντος, ξύλινα καθίσματα και αποτελεί σημείο ξεκούρασης. Υπάρχει οθόνη με πληροφορίες του Δήμου Πειραιά, θερμοκρασία και ώρα. Το έργο έγινε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «euPOLIS και τοποθετήθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.

Credits | europedirectpiraeus.gr

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ήδη, έχουμε τοποθετήσει infokiosk στο Πασαλιμάνι και ένα ακόμη «έξυπνο» παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ στην Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας. Επιλέξαμε το Μικρολίμανο, καθώς είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλη μας και θέλουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλη μας «έξυπνες» υπηρεσίες. Ο Δήμος Πειραιά παρακολουθεί και συμμετέχει στις τεχνολογικές εξελίξεις. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μια νέα εποχή, θέλουμε να είμαστε μια «έξυπνη» πόλη και σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο αυτό στον Πειραιά».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, δήλωσε: «Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθέτησε το «έξυπνο παγκάκι» στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό ξεκούρασης για όλο τον κόσμο, δημότες και επισκέπτες, φόρτισης «έξυπνων» συσκευών και πληροφόρησης για θέματα που αφορούν την πόλη μας σε όλους τους τομείς, αλλά και ένα σημείο πρασίνου αφού θα το συμπληρώνουν δένδρο και θάμνοι. Να προσθέσω πως στο πλαίσιο του ίδιου ευρωπαϊκού έργου, θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω, ακόμη ένα «έξυπνο» παγκάκι σε άλλο σημείο του Μικρολίμανου».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση