,

3 ολιστικές συνήθειες που θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς

Οι ολιστικές δραστηριότητες αποτελούν, σύμφωνα, με τους επιστήμονες ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουμε την καρδιά μας.

3 ολιστικές συνήθειες που θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς

Την αγχώνουμε, την πιέζουμε συναισθηματικά, την ταλαιπωρούμε με τις ανθυγιεινές μας συνήθειες, ενώ μπορούμε να την προστατεύσουμε με απλούς τρόπους, οι οποίοι, παράλληλα, προάγουν συνολικά την υγεία και την ευεξία στον οργανισμό μας. Ο λόγος για την καρδιά μας που χτυπάει ακούραστα μέρα-νύχτα για να δώσει ρυθμό στη ζωή μας.

Οι ολιστικές δραστηριότητες αποτελούν, σύμφωνα, με τους επιστήμονες ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουμε την καρδιά μας, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η ευεξία μας σε όλα τα επίπεδα.

Advertisment

Αφήνοντας το άγχος έξω από την καρδιά

Ξεκινώντας την ημέρα μας με πρακτικές που μειώνουν τις εντάσεις, όπως οι τεχνικές της ενσυνειδητότητας έχει αποδειχθεί ότι μπορούμε να μειώσουμε το στρες και να τονώσουμε το αίσθημα της ευτυχίας. Επίσης η γιόγκα, ο διαλογισμός κα οι ασκήσεις με βαθιές αναπνοές είναι τεχνικές που βοηθούν να ξεκινήσει η μέρα με ηρεμία. Σύμφωνα με τους ειδικούς 15 έως 20 λεπτά είναι ένας ικανοποιητικός χρόνος για ασκήσεις όταν ξεκινά κανείς τη μέρα του.

Φυσική δραστηριότητα

Τα πλεονεκτήματα της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία της καρδιάς, η οποία μπορεί να είναι και μερικά λεπτά περπάτημα χαλαρό τζόγκινγκ τονίζονται από τους ειδικούς, που υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία την αξία της άσκησης.

Η μέτρια έως υψηλής έντασης άσκηση αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να ανακουφιστεί κανείς από το στρες αλλά και για να προάγει επίσης την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς Οι ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης καθώς και η αερόβια άσκηση είναι πιο δύο πολύ καλοί τύποι φυσικής δραστηριότητας για την καρδιά.

Advertisment

Προσοχή στη διατροφή

Η διατροφή ήταν και παραμένει βασικός παράγοντας για την υγεία της καρδιάς. Οι επιστήμονες συνιστούν να επιλέγουμε μικρά γεύματα αποφεύγοντας επεξεργασμένα τρόφιμα και σάκχαρα που μπορεί να αυξήσουν ή να μειώσουν απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα

Ωφέλιμη θεωρείται επίσης και η διαλλειμματική νηστεία, όταν δηλαδή περνούν πολλές ώρες, τουλάχιστον 12, χωρίς κατανάλωση φαγητού. Η συγκεκριμένη συνήθεια βοηθά σύμφωνα με τους ειδικούς στη βελτίωση της λειτουργίας των ορμονών, του μεταβολισμοί, καθώς και στη μείωση της φλεγμονής.

Μια απλή συνήθεια που αποτελεί διαλλειμματική νηστεία είναι να μην καταναλώνουμε οτιδήποτε κάτι μετά το βραδινό μας και πριν το πρωινό την επόμενη ημέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ύπνος: Το κοινό λάθος που κάνουμε όταν κοιμόμαστε στο πλάι
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση