, ,

Περπάτημα για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας | 4 τρόποι για να το πετύχετε

Πώς το περπάτημα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας .

Περπάτημα για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας | 4 τρόποι για να το πετύχετε

Για έναν ποιοτικότερο ύπνο αξίζει κάποιος να δοκιμάσει τρόπους που θα τον βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το βάδισμα πριν πάμε στο κρεβάτι, αρκεί αυτό να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο που να ταιριάζει στον κάθε οργανισμό προάγοντας ένα καλύτερο ύπνο.

Στην Ιαπωνία, που ανήκει στις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, το περπάτημα θεωρείται τελετουργία. Για τους Ιάπωνες, αποτελεί τρόπο ζωής και όχι αδίκως: το περπάτημα κάνει περισσότερο καλό από όσο φαντάζεσαι, χαρίζει νιάτα και σίγουρα δεν έχει όριο ηλικίας.

Advertisment

Γενικά με το περπάτημα, κάποιος μπορεί να δει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία του. Αν όμως πριν πέσουμε για ύπνο κάνουμε έναν σωστό περίπατο, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Αν θέλετε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από το βραδινό περπάτημα, υπάρχουν 4 τρόποι για να το πετύχετε.

  1. Το σωστό ντύσιμο έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν είναι χειμώνας, μπορείτε να φορέσετε ρούχα που αφαιρούνται εύκολα ώστε να νοιώθετε άνετα χωρίς να ζεσταίνεστε κατά την διάρκεια της βάδισης αλλά ούτε και να κρυώνετε.
  2. Είναι σημαντικό να κάνετε το περπάτημα σας απολαυστικό, κάτι που θα σας βοηθήσει να γίνει μια καθημερινή ευχάριστη συνήθεια. Μπορείτε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική, να πάτε βόλτα το τετράποδο σας παρέα με κάποιον καλό φίλο. Η παρέα με ανθρώπους που συμπαθείτε ιδιαίτερα είναι μια καλή συνήθεια που βοηθά στο να ζήσετε πολλά χρόνια.
  3. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη υπεύθυνη για το στρες αλλά και ρυθμιστής της θερμοκρασίας του σώματος. Έχει αποδειχτεί ότι η έντονη δραστηριότητα την αυξάνει. Καλό θα είναι να κρατήσετε σε χαμηλό ή μέτριο ρυθμό στο περπάτημα σας. Υπάρχει μια εύκολη μέθοδος να καταλάβετε αν η ένταση σας είναι η σωστή. Μπορείτε κατά διαστήματα να βλέπετε αν μπορείτε να μιλήσετε με άνεση χωρίς να λαχανιάζετε.
  4. Σύμφωνα με μελέτες, ένα χαλαρό περπάτημα μετά από ένα γεύμα συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Γενικά, επιθυμείτε να κάνετε μια βόλτα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση