1η θέση για την Ελλάδα στην ανακύκλωση συσκευών ανάμεσα σε 19 χώρες!

Η έρευνα έδειξε ότι, στη χώρα μας, περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες ανακυκλώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους.

1η θέση για την Ελλάδα στην ανακύκλωση συσκευών ανάμεσα σε 19 χώρες!

Πιο ευρηματικοί στον τρόπο με το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους όταν «γεράσουν» και ανοικτοί στο να αγοράσουν κάποια ανακυκλωμένη ηλεκτρονική συσκευή είναι οι καταναλωτές στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα ανάμεσα σε 19 στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari.

1η θέση για την Ελλάδα στην ανακύκλωση συσκευών ανάμεσα σε 19 χώρες!

Η έρευνα έδειξε ότι, στη χώρα μας, περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες ανακυκλώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους όταν παλιώσουν, σε αντίθεση με το 26% των πολίτων στο σύνολο των χωρών που εξέτασε η έρευνα (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Δανία, Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ινδονήσια, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό -περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα- δηλώνουν ότι τις παραχωρούν σε κάποιον φίλο ή συγγενή, ενώ μόλις το 8% δηλώνει ότι τις πετάει.

Στη χώρα μας, στο ερώτημα «τι κάνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον;», το 13% (ηλικίας από 18 έως 24 ετών) δηλώνει ότι τις ανταλλάσσει για κάποια άλλη συσκευή ή για αναβάθμιση της συσκευής τους, το 22% τις πουλάει, το 42% τις δίνει σε φίλους, ενώ το 51% τις αποθηκεύει και το 29% τις ανακυκλώνει. Τα ποσοστά μπορεί να αθροίζουν πάνω από το 100%, διότι μπορεί κάποιοι να προτιμούν δύο ή παραπάνω εναλλακτικές ταυτόχρονα.

Με πληροφορίες από www.enlefko.fm

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε