, ,

Η ασθένεια έχει πόνο, έχει αγωνία, αλλά λύνει και προβλήματα…

Οι σοβαρές παθολογίες εμφανίζονται σε σένα που δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων.

Η ασθένεια έχει πόνο, έχει αγωνία, αλλά λύνει και προβλήματα...

Σε μια κοινωνία που δίνει ελάχιστη σημασία στο πώς νιώθεις και οι συναισθηματικές σου ανάγκες παραγκωνίζονται, έρχεται η ασθένεια και φαντάζει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει ένα σπουδαίο σκοπό.

Η ασθένεια έχει πόνο, έχει  αγωνία, αλλά λύνει και προβλήματα. Μπορεί ας πούμε να σου χρησιμέψει σαν «χορηγός  αδείας»  μπορεί να σου επιτρέψει να συμπεριφερθείς και να εκφραστείς με τρόπο που δεν θα τολμούσες ποτέ, όταν ήσουν υγιής.

Όταν είσαι άρρωστος κερδίζεις την προσοχή, την αγάπη, έχεις ξεκούραση από την δουλειά, μειωμένη ευθύνη, συνήθως οι άλλοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από σένα.

Αν δεν γκρινιάζεις κιόλας και δείχνεις ψύχραιμος μπορεί να πάρεις και την αποδοχή και την επιβεβαίωση του πόσο δυνατός είσαι  …κ.λ.π. κ.λ.π…

και τέλος δεν έχουν τα ψεύτικα κέρδη!!

Συχνά οι σοβαρές παθολογίες εμφανίζονται σε σένα που δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες  των άλλων, που δυσκολεύεσαι  να επιτρέψεις στον εαυτό σου κάποιες ελευθερίες όταν είσαι υγιής.

Έρχεται λοιπόν η ασθένεια  για να κόψει την τάση που εμποδίζει να δώσεις προσοχή στις δικές σου συναισθηματικές ανάγκες.

Αλήθεια τώρα, στην πραγματικότητα όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε ή να το παραδεχτούμε, η αρρώστια είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία  να παρατηρήσεις  τις ευθύνες και τις πιέσεις  της ζωής σου και ν’αρχίσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου απλά, χωρίς ενοχές,  χωρίς να δίνεις εξηγήσεις, χωρίς να δικαιολογείσαι.

Η ασθένεια μπορεί να σου χαρίσει προσωρινή ανάπαυση όμως είναι μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ!

Αν ο μοναδικός  τρόπος για να κερδίσεις  την προσοχή, την αγάπη, την αποδοχή,  την δικαιολογία, την χαλάρωση και ότι άλλο… είναι να αρρωστήσεις, ΤΟΤΕ ένα κομμάτι του εαυτού σου επιθυμεί την ασθένεια.

Αυτό το κομμάτι σου καθυστερεί ή δεν επιτρέπει την θεραπεία.

Πίστεψε το!  Πληρώνεις πολύ υψηλό τίμημα, για τα προβλήματα που θα μπορούσες  να λύσεις, με μια αλλαγή στη συμπεριφορά σου. Μια αλλαγή που θα σου έδινε την άδεια  και την κατανόηση να ενδιαφερθείς  πραγματικά για τις δικές σου ανάγκες.

Αν δεν το κάνεις ΕΣΥ μην περιμένεις να το κάνει άλλος για σένα από συμπόνια ή από συμπαράσταση.

Σήκω πάνω!

Αναγνώρισε Το 

Αποδέξου Το

Άλλαξε Το

ΜΠΟΡΕΙΣ !!

Βγάλε το στερητικό Α από το Σθένος σου!

Πάρε τώρα, την δύναμη σου πίσω!!

Ευαγγελία Παπαγιάννη-Φυλακτού | Φυσικοπαθητικός

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε