Πρακτική Eulexia: Brain Training για γνωστική ενδυνάμωση – Γνωρίστε την

Η πρακτική Eulexia: BRAIN TRAINING στηρίζεται στις αρχές της νευροπλαστικότητας, του mindfulness και του entrainment.

Πρακτική Eulexia: Brain training για γνωστική ενδυνάμωση - Γνωρίστε την

Από την Νευρογλωσσολόγο, Λίνα Κατσίγκρη PhD

Λόγω της υπερβολικής έκθεσης του σημερινού ανθρώπου στις οθόνες και στην ολοένα πιο αυξημένη ταχύτητα εναλλασσόμενων πληροφοριών που τον κατακλύζουν, η διατήρηση και ενδυνάμωση της εγκεφαλικής λειτουργείας είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Advertisment

Όπως κάνουμε ένα μάθημα yoga ή έναν διαλογισμό για να δυναμώσουμε πνεύμα και σώμα, με τον ίδιο τρόπο χρειάζεται να προστατεύσουμε και να δυναμώσουμε τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου με πρακτικές τύπου Eulexia: BRAIN TRAINING.

Τι είναι η πρακτική Eulexia:BRAIN TRAINING?

Είναι μια νευρογλωσσολογική πρακτική με υποστηρικτικό εργαλείο ήχου και εξειδικευμένο υλικό ανάγνωσης που, έχει ως στόχο την οργάνωση των γνωστικών λειτουργειών του εγκεφάλου την ενδυνάμωση της συνειδητής προσοχής και την βελτίωση των μαθησιακών ικανοτήτων. Δημιουργεί νέες νευρωνικές συνδέσεις και οργανώνει τα εγκεφαλικά κύματα -α-, υπεύθυνα για την λειτουργική διαδικασία της μάθησης σε ενήλικες και παιδιά.

Σε ποιους απευθύνεται η πρακτική Εulexia: BRAIN TRAINING?

Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνωστικές ικανότητες, να αυξήσουν τη διάρκεια συγκέντρωσης, να έχουν γρήγορη αλλαγή εστίασης, να οργανώνουν και να καταχωρούν με ευκολία τις πληροφορίες που λαμβάνουν στην καθημερινότητα τους , να βελτιώσουν τη μνήμη τους, να θυμούνται λεπτομέρειες και να απολαμβάνουν τα οφέλη της αποδοτικής μελέτης. Επίσης απευθύνεται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, κουράζονται εύκολα (σε εγκεφαλικό επίπεδο) και γενικότερα βιώνουν δυσκολία έως και αδυναμία κατά τη διαδικασία της μάθησης.

Advertisment

Που οφείλεται η επιτυχία της πρακτικής Εulexia: BRAIN TRAINING?

Γνωρίζουμε πλέον χάρη σε μελέτες ετών, πως κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, δημιουργούνται συνδέσεις στον εγκέφαλο μας. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται νευροπλαστικότητα. Επίσης γνωρίζουμε πως όταν μαθαίνουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα μόνο πράγμα, το μυαλό ηρεμεί και δυναμώνει. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται mindfulness. Τέλος γνωρίζουμε πως όταν συγχρονιζόμαστε σταδιακά μ’ ένα εξωτερικό περιοδικό ερέθισμα είτε πρόκειται για ηχητικό ή οπτικό, τα εγκεφαλικά κύματα τροποποιούνται. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται entrainment.

Η πρακτική Eulexia: BRAIN TRAINING στηρίζεται στις αρχές της νευροπλαστικότητας, του mindfulness και του entrainment στις οποίες και οφείλει την επιτυχία της. Τα τρία βασικά συστατικά που χρησιμοποιεί για την δημιουργία – εδραίωση νέων συνάψεων και την τροποποίηση εγκεφαλικών κυμάτων είναι το εξειδικευμένο υλικό ανάγνωσης, η εξάσκηση της συνειδητής προσοχής, μέσω του επαναλαμβανόμενου ηχητικού ερεθίσματος και η επανάληψη.

Ποια τα οφέλη της πρακτικής Eulexia: BRAIN TRAINING?

  • Οργανώνει τον εγκέφαλο και παράγει περισσότερα κύματα άλφα υψηλού δυναμικού, δημιουργώντας αντοχή και ανθεκτικότητα κατά τη μάθηση.
  • Oδηγεί σε μια διαλογιστική κατάσταση ενσυνειδητότητας χωρίς τεχνικές αναπνοής ενώ παράλληλα, εξελίσσει γνωστικά, μέσω του εξειδικευμένου υλικού ανάγνωσης.
  • Δημιουργεί και καθιερώνει νέες νευρωνικές συνδέσεις, καθώς πρόκειται για μια καινούργια και επαναλαμβανόμενη διαδικασία που δεν έχουμε βιώσει στο παρελθόν.
  • Βελτιώνει τις δεξιότητες προσοχής, ανάγνωσης και γραφής.
  • Χτίζει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
  • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Για να βιώσετε τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρει η πρακτική Eulexia: BRAIN TRAINING, θα χρειαστείτε αποφασιστικότητα, υπομονή και πειθαρχία. Επιλέξτε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας στην εξάσκηση των γνωστικών σας ικανοτήτων, και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.

Η Λίνα Κατσίγκρη PhD, είναι Νευρογλωσσολόγος – Λογοπεδικός, HeartMath Coach και Yoga Instructor. Από το 1996, εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως σύμβουλος σε θέματα που αφορούν στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου όπως είναι ο λόγος, η μάθηση η ανάγνωση και η προσοχή, την παθολογία και την αποκατάσταση τους. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια, έχει εκδώσει επιστημονικά άρθρα και βιβλία και είναι η δημιουργός της πρακτικής «Eulexia: BRAIN TRAINING». www.drlinakatsigri.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση