,

Εικόνες αποκάλυψης στις ΗΠΑ από τον καπνό που έχουν μεταφέρει οι εκατοντάδες φωτιές του Καναδά!

Ο Καναδάς ετοιμάζεται για τη χειρότερη εποχή των πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ μόνο στο Κεμπέκ καίνε 160 φωτιές!

Εικόνες αποκάλυψης στις ΗΠΑ από τον καπνό που έχουν μεταφέρει οι εκατοντάδες φωτιές του Καναδά!

Συγκλονιστικές εικόνες από τον καπνό που έχουν μεταφέρει σε όλη την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών οι εκατοντάδες φωτιές του Καναδά που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κλειστά σχολεία και καταστήματα, ακυρωμένες πτήσεις και φόβος για την υγεία των πολιτών.

Ένα δυστοπικό σκηνικό έχει δημιουργεί το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εκτυλίσσονται εικόνες αποκάλυψης στον Καναδά, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση έκτασης ανάγκης από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές που έχουν κάψει σχεδόν 10 εκατομμύρια στρέμματα και ανάγκασαν 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Advertisment

Καναδοί αξιωματούχοι είπαν ότι η χώρα ετοιμάζεται για τη χειρότερη εποχή των πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ μόνο στο Κεμπέκ καίνε 160 φωτιές.

Η δορυφορική εικόνα αποδίδει το μέγεθος της καταστροφής:

Εικόνες αποκάλυψης στις ΗΠΑ από τον καπνό που έχουν μεταφέρει οι εκατοντάδες φωτιές του Καναδά!
ASSOCIATED PRESS

Την ίδια ώρα, ο καπνός έχει σκεπάσει σχεδόν όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναγκάζοντας σχολεία και καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, πτήσεις να ακυρωθούν και εκατομμύρια Αμερικανούς να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Advertisment

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του αέρα σχεδόν σε ολόκληρη την ακτή του Ατλαντικού. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι από το Βερμόντ έως τη Νότια Καρολίνα και δυτικά ως το Οχάιο και το Κάνσας προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα λόγω των υψηλών επιπέδων λεπτών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Εικόνες αποκάλυψης στις ΗΠΑ από τον καπνό που έχουν μεταφέρει οι εκατοντάδες φωτιές του Καναδά!
ASSOCIATED PRESS

Η αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία προβλέψεων AccuWeather είπε ότι η πυκνή ομίχλη και η αιθάλη που εκτείνεται από τα υψηλά υψόμετρα μέχρι το επίπεδο του εδάφους σηματοδότησε τη χειρότερη εστία καπνού που κάλυπτε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Βοήθεια από τον Μπάιντεν στον Τριντό

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσέφερε στον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό τη βοήθεια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ηγετών για τις «καταστροφικές και ιστορικές» πυρκαγιές στην καναδική επικράτεια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος [των ΗΠΑ] διέταξε την ομάδα του να αναπτύξει όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς πόρους πυρόσβεσης (…) για να σβηστούν οι πυρκαγιές που πλήττουν καναδικές και αμερικανικές κοινότητες», σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς ο καπνός από τις φωτιές έχει καλύψει μεγάλο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον ήδη έστειλε πάνω από 600 πυροσβέστες και προσωπικό υποστήριξης, υπενθυμίζεται στο δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Με πληροφορίες από www.news247.gr / Photos: ASSOCIATED PRESS

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση