Η «Μέθοδος του Τριγώνου» | Η viral τεχνική φλερτ για να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί!

Τα βίντεο του TikTok σχετικά με την τεχνική έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 24 εκατομμύρια προβολές.

Η «Μέθοδος του Τριγώνου» | Η viral τεχνική φλερτ για να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί!

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι έχουν προωθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη λεγόμενη “μέθοδο του τριγώνου” για το φλερτ. Τα βίντεο του TikTok σχετικά με την τεχνική έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 24 εκατομμύρια προβολές μαζί με ισχυρισμούς ότι είναι μια αλάνθαστη μέθοδος για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί.

Η μέθοδος του τριγώνου έχει να κάνει με τα μάτια σας και τα μάτια και το στόμα του άλλου. Υποτίθεται ότι πρώτα πρέπει να κοιτάξετε ένα από τα μάτια του ατόμου αυτού. Στη συνέχεια, μεταβαίνετε γρήγορα στο να κοιτάξετε το στόμα αυτού του ατόμου, και στη συνέχεια ρίχνετε μια ματιά στο άλλο μάτι του. Τα τρία μέρη του σώματος σχηματίζουν το λεγόμενο Χρυσό Τρίγωνο. Έχετε πλέον τελειώσει με τη μέθοδο.

Advertisment

Βασικό στοιχείο είναι να μην παραμένετε πολύ ώρα σε κάποιο από τα τρία σημεία. Αν μείνετε πολύ ώρα στο στόμα του ατόμου, το άτομο μπορεί να νιώσει λίγο αμήχανα που ίσως έχει εκεί λίγη σάλτσα πίτσας ή Nutella. Επίσης, μην δείχνετε έκφραση αηδίας ενώ κοιτάτε κάποιο από τα τρία σημεία. Η αηδία είναι σπάνια ένα συναίσθημα που θέλετε να προκαλέσετε ενώ φλερτάρετε. Τέλος, μην μετράτε με τρόπο που το αντικείμενο του βλέμματός σας να μπορεί να ακούσει (ή να δει) ενώ τριγυρνάτε.

Λειτουργεί πράγματι η μέθοδος του τριγώνου; Λοιπόν, δεν μπόρεσα να βρω καμία κλινική δοκιμή σχετικά με αυτήν. Δεν είμαι σίγουρος για το ποιο θα μπορούσε να είναι το placebo control σε τέτοιες δοκιμές. Ίσως το να κοιτάτε ευθεία μπροστά; Ή ίσως κοιτάζοντας σε τυχαία σημεία στο πρόσωπο του ατόμου; Παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους για την αποτελεσματικότητά της, η Μέθοδος του Τριγώνου βασίζεται σε κάποιο λογικό σκεπτικό. Διευκολύνει την οπτική επαφή, η οποία δείχνει ενδιαφέρον και ενισχύει τη σύνδεση. Αυτό φαίνεται φυσικό και, ειλικρινά, προφανές.

Το επιχείρημα για το να κοιτάτε το στόμα είναι ότι μπορεί να είναι μια εισαγωγή για ένα φιλί. Εξάλλου, το στόμα είναι αυτό που συνήθως χρησιμοποιείτε για να φιλήσετε, σωστά; Αν αυτό δεν ισχύει, τότε σίγουρα το κάνετε λάθος. Θα είναι η μέθοδος του τριγώνου το μαγικό κομμάτι που λείπει από το παζλ των ραντεβού σας; Θα πείτε κάποτε: “Κανείς δεν ενδιαφερόταν για μένα μέχρι που άρχισα να εφαρμόζω τη μέθοδο του τριγώνου. Και τώρα τα ραντεβού χτυπούν την πόρτα μου”.

Advertisment

Δεν ξέρω. Η μέθοδος του τριγώνου μπορεί να λειτουργήσει καλά για όσους μπορούν φυσικά να ενσωματώσουν τέτοιες σκόπιμες κινήσεις στο ρεπερτόριό τους ή που δεν μπορούν να θυμηθούν να διατηρήσουν μια λογική ποσότητα οπτικής επαφής.

Αλλά για άλλους, το να θυμούνται και να προσπαθούν να εκτελέσουν αυτή τη συγκεκριμένη ρουτίνα μπορεί να κάνει τα πράγματα να μοιάζουν κάπως μηχανικά. Θα μπορούσε να γίνει κάπως περίεργο να πρέπει να πείτε σε ένα ραντεβού, “Γεια σου, θα μπορούσες σε παρακαλώ να κοιτάξεις από το μενού για ένα δευτερόλεπτο; Ναι, και μπορείς να χαμηλώσεις λίγο το μενού για να βλέπω και το στόμα σου; Περίμενε, το χέρι σου κλείνει ένα από τα μάτια σου. Μπορείς να το μετακινήσεις κι αυτό; Περίμενε, περίμενε, το στόμα σου είναι τώρα πάλι μπλοκαρισμένο”.

Οι τεχνικές φλερτ δεν αποδίδουν πραγματικά αν το άλλο άτομο είναι ήδη προκατειλημμένο απέναντί σας με κάποιο τρόπο ή αν οι δυο σας είναι φανερό ότι δεν ταιριάζετε.

Η μέθοδος του τριγώνου φαίνεται περισσότερο τέχνασμα παρά αλλαγή παιχνιδιού. Μοιάζει με αναδιατύπωση μιας βασικής αρχής: Προσπαθήστε να διατηρήσετε οπτική επαφή με φυσικό και μη ανατριχιαστικό τρόπο -και οπτική επαφή δεν σημαίνει να κοιτάτε μόνο το ένα μάτι του ατόμου. Το να κοιτάζετε οποιοδήποτε μέρος του σώματος για πολύ ώρα δεν είναι καλή ιδέα.

Στο τέλος, είναι καλύτερο να είστε ο εαυτός σας. Να ενεργείτε φυσικά και όχι να επαναλαμβάνετε κάποιο είδος προγραμματισμένης τεχνικής. Δείτε το φλερτ και τα ραντεβού ως τρόπους γνωριμίας για να δείτε αν όντως ταιριάζετε ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι ένα ταίριασμα με την έννοια της προσωπικότητας, όχι με τον γεωμετρικό τύπο.

Bruce Y. Lee, M.D., M.B.A

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση