,

Πώς γίνεται η αναδάσωση στα δάση της Καλιφόρνιας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές (βίντεο)

Γενετιστές υποστηρίζουν ότι τα δάση μπορούν να αναγεννηθούν επιλέγοντας δέντρα που προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή.

Πώς γίνεται η αναδάσωση στα δάση της Καλιφόρνιας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές (βίντεο)

Εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η υπηρεσία της Καλιφόρνιας για την προστασία των δασών (CAL FIRE) και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα για την αναδάσωση εκατομμυρίων στρεμμάτων, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Η διαδικασία της αναδάσωσης ξεκινά με τη συλλογή των κώνων των ώριμων κωνοφόρων. Στο ντοκιμαντέρ Reforestation αναλύονται οι επιστημονικές διαδικασίες που χρησιμοποιούν οι γενετιστές και κινηματογραφούνται οι επίμονες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αναρριχητές για να συλλέξουν τους κώνους που θα χρησιμοποιηθούν ως σπόροι.

Advertisment

Καθώς η Καλιφόρνια χάνει όλο και περισσότερα δέντρα από τις πυρκαγιές, οι γενετιστές πιστεύουν ότι τα δάση μπορούν να αναγεννηθούν επιλέγοντας είδη που προσαρμόζονται καλύτερα στην κλιματική αλλαγή και μπορούν να επιβιώσουν ευκολότερα με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Με πληροφορίες από lifo.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση