Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ | «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Χρονολογείται στο 1504, ανήκει σε ξένη ιδιωτική συλλογή και αποδόθηκε στον Ραφαήλ.

Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ | «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Ένας πολύ παλιός πίνακας ενός διάσημου καλλιτέχνη ονόματι Ραφαήλ βρέθηκε και παρουσιάστηκε σε ένα σωρό άτομα που σπουδάζουν τέχνη στην Ιταλία. Το βρήκαν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνάντησης σε μια πόλη που ονομάζεται Pergola στην Ιταλία. Αυτός ο πίνακας είναι μια εικόνα μιας κυρίας που ονομάζεται Chiara Fancelli, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν άλλο ζωγράφο που ονομάζεται Pietro Perugino. Είναι ζωγραφισμένο σε ένα κομμάτι ξύλο που είναι περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου βιβλίου. Ο πίνακας έγινε το έτος 1504 και τώρα ανήκει σε κάποιον από άλλη χώρα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πίνακας έγινε από έναν διάσημο καλλιτέχνη ονόματι Ραφαήλ, επειδή το πρόσωπο στον πίνακα μοιάζει πολύ με τη Μαρία Μαγδαληνή. Έκαναν μια ανακοίνωση για ένα ειδικό συνέδριο για την τέχνη του Raphael Sanzio. Είπαν επίσης ότι μια μελέτη για ένα νέο έργο που ονομάζεται “Raphael’s Magdalene” θα κυκλοφορήσει σύντομα σε ένα περιοδικό με τίτλο “Open Science, Art and Science”.

Advertisment

Ο Ραφαήλ ήταν ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης που έζησε πολύ καιρό πριν. Γεννήθηκε σε ένα μέρος που ονομάζεται Urbino της Ιταλίας το έτος 1483 και δυστυχώς πέθανε όταν ήταν μόλις 37 ετών το 1520 στη Ρώμη. Ήταν πραγματικά διάσημος και οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν εξίσου καλός με άλλους διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Michelangelo και ο Leonardo da Vinci. Όταν ήταν 17 ετών, μετακόμισε σε μια διαφορετική πόλη που ονομαζόταν Περούτζια και άρχισε να μαθαίνει πώς να ζωγραφίζει σε έναν ειδικό χώρο που ονομάζεται εργαστήριο με έναν άλλο καλλιτέχνη ονόματι Pietro Perugino.

Έμεινε και εργάστηκε εκεί για τέσσερα χρόνια – μέχρι το 1504. Έκανε πολλή τέχνη που μπορεί να δει κανείς σε ένα φανταχτερό μέρος που ονομάζεται Ανάκτορο του Βατικανού. Ένας από τους πιο διάσημους πίνακές του ονομάζεται “Σχολείο της Αθήνας” και δείχνει μια πραγματικά δροσερή σκηνή με διάσημους φιλοσόφους, μαθηματικούς και επιστήμονες από πολύ παλιά παρέα όλοι μαζί σε ένα μεγάλο, φανταχτερό κτίριο που μοιάζει να είναι από την αρχαία Ρώμη. .
download

Ιταλία: Μελετητές ανακάλυψαν έναν νέο πίνακα του Ραφαήλ | «Θυμίζει τη Μαρία Μαγδαληνή»

Advertisment

Με πληροφορίες από www.protothema.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση