“Μίμομπιλ, Μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη” | Κλήρωση βιβλίου για 3 τυχερούς!

Ένα παιδικό βιβλίο για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη των ονείρων.

"Μίμομπιλ, Μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη" | Κλήρωση βιβλίου για - τυχερούς!

Αλήθεια, εσάς σας τρομάζουν οι αλλαγές; Μη βιαστείτε να απαντήσετε! Σκεφτείτε απλώς πόσο έτοιμοι θα ήσασταν να αφήσετε πίσω την όμορφη γειτονιά σας, το αγαπημένο σας σχολείο και τους στενούς σας φίλους, προκειμένου να κάνετε μια νέα αρχή σε μια πόλη που κανείς δεν σας γνωρίζει.

Στο βιβλίο της Κατερίνας Τσιτούρα, Μίμομπιλ μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη, από τις Εκδόσεις Αγγελάκη, η ζωή της δεκάχρονης Λυδίας αλλάζει με τον πιο παράξενο τρόπο όταν αναγκάζεται να μετακομίσει με την οικογένειά της στην Αθήνα, έχοντας για γειτόνισσά της τη μοναχική θεία Μιμίκα, μια γυναίκα που λατρεύει τα επιστημονικά πειράματα και απεχθάνεται τα γλυκά.

Advertisment

"Μίμομπιλ, Μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη" | Κλήρωση του παιδικού βιβλίου για - τυχερούς!

Στο καινούργιο της σχολείο, το κορίτσι έρχεται κοντά με τον Παμπλίτο, που κατάγεται από την Ισπανία, τη Μερόπη, που έχει μια όχι και τόσο κλασική οικογένεια και τον Μίκυ, που ονειρεύεται να γίνει ψυχίατρος. Και οι τέσσερις νιώθουν διαφορετικοί από τους υπόλοιπους και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που τους ενώνει ακόμη περισσότερο.

Σύντομα, αγαπημένο στέκι τους γίνεται ο κήπος της θείας Μιμίκας. Εκεί μοιράζονται τις ανησυχίες, τα όνειρά τους αλλά και τον θυμό τους για τον Μαρίνο, έναν συμμαθητή τους που τους προκαλεί συχνά με τα σκληρά του λόγια.

Advertisment

Ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας

«Αν πηγαίναμε σε ένα μέρος όπου μπορείς να είσαι ακριβώς ο εαυτός σου, όσο ανάποδος και αν φαίνεσαι στους άλλους» λέει ένα απόγευμα η Λυδία στους φίλους της, απογοητευμένη.

«Στον Ανάποδο Πλανήτη θέλετε να πάτε!» απαντά ξαφνικά το σαραβαλάκι μπλε τζιπ της θείας Μιμίκας, το Μίμομπιλ, προσκαλώντας τα παιδιά στην πιο συναρπαστική περιπέτεια της ζωής τους.

«Μια πτήση τώρα ξεκινώ
στου ονείρου τον πολύχρωμο ουρανό
ανάποδα θα περπατώ εγώ
με τη χαρά για οδηγό»…

τραγουδάει η συντροφιά, ενώ το αμάξι με αναμμένα τα φώτα του αρχίζει να στροβιλίζεται όλο και πιο γρήγορα, ώσπου κάποτε χάνεται στον απέραντο ουρανό.


Πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου για 3 αντίτυπα του βιβλίου “Μίμομπιλ μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη”. Στείλτε mail με θέμα “Για την κλήρωση” στο editor@enallaktikidrasi.com. Οι νικητές θα επιλεγούν τυχαία και θα ενημερωθούν μέσω απάντησης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο


Στον Ανάποδο Πλανήτη, διοικούν τα παιδιά

«Μήπως είναι επικίνδυνα εδώ» ρωτάνε τα παιδιά το μπλε τζιπάκι, μόλις αυτό προσγειώνεται στο έδαφος.

«Επικίνδυνα; Πιο ασφαλές μέρος από αυτό δεν υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν» τους απαντά εκείνο, καλωσορίζοντάς τους στον Ανάποδο Πλανήτη, όπου τους υποδέχεται ο πρόεδρος και προστάτης των ονείρων, Σούπερ Τοξευτής, καθώς και τα μέλη του συμβουλίου του.

«Ο στόχος που συναντά το όνειρο πάντα πραγματοποιείται, φίλοι μου» υπόσχεται στη συντροφιά ο Πρόεδρος.

«Στον Ανάποδο Πλανήτη διοικούν τα παιδιά, γιατί γνωρίζουμε τη σοφία που κρύβουν μέσα τους. Χρειάζεται να έχεις μια αθώα καρδιά, για να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα» τους εξηγεί ο Υπουργός Ευτυχίας

«Κάθε λεπτό αλλάζουμε. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της ζωής» τους κλείνει το μάτι η Υπουργός Αγάπης.

Οι τέσσερις συμμαθητές μαγεύονται από την ομορφιά του μέρους και σταδιακά μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους για αυτό ακριβώς που είναι. Τι γίνεται όμως όταν ένας κατάσκοπος απειλεί με εξαφάνιση τον Ανάποδο Πλανήτη; Θα καταφέρουν οι ήρωες να τον σώσουν;

Είμαστε όλοι λίγο διαφορετικοί και ανάποδοι

Η συγγραφέας Κατερίνα Τσιτούρα με το Μίμομπιλ μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη από τις Εκδόσεις Αγγελάκη μας προσκαλεί σε έναν διαφορετικό κόσμο, όπου οι μικροί κυβερνούν, οι κολοκύθες χορεύουν, τα λουλούδια μιλούν, τα πολύχρωμα τζιπάκια προστατεύουν τις αναμνήσεις της νιότης και οι μεγάλοι πηγαίνουν σχολείο.
Μια ιστορία για όλους εμάς, που νιώσαμε κάποτε λιγάκι διαφορετικοί και ανάποδοι, μια ασπίδα προστασίας απέναντι στο μπόουλινγκ και μια συγκινητική υπενθύμιση πως όταν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας είμαστε ικανοί για τα μεγαλύτερα θαύματα.

Το Μίμομπιλ μια πτήση στον Ανάποδο Πλανήτη από τις Εκδόσεις Αγγελάκη είναι ένα βιβλίο για τη φιλία και την αποδοχή, για τη δύναμη των παιδικών ονείρων και της συγχώρεσης, για την αθωότητα και τις δεύτερες ευκαιρίες στην αγάπη.


Η κλήρωση έχει πραγματοποιηθεί. Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με e-mail και είναι:

1. marianna pappa

2. George Fragakis

3. Roza Konstantellou

**Σε περίπτωση που κάποιος από τους νικητές δεν απαντήσει εγκαίρως (εντός 3 ημερών), θα επιλεγεί άλλος συμμετέχοντας στη θέση του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση