,

Πώς να μειώσετε την έκθεσή σας σε επιβλαβή σήματα WiFi

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να περιορίσουμε την έκθεσή μας;

Πώς να μειώσετε την έκθεσή σας σε επιβλαβή σήματα WiFi

Είμαστε συνεχώς περικυκλωμένοι από ασύρματα σήματα. Από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα ακουστικά και έξυπνες τηλεοράσεις μέχρι πύργους κινητής τηλεφωνίας και δρομολογητές, φαίνεται ότι τα σήματα WiFi είναι απλά παντού. Πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί για να δείξουν τις βλαβερές συνέπειες του Wi Fi στο σώμα, και ακόμη και η εξάρτησή μας από τις συσκευές μας αυξάνεται.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Σε αυτήν τη σειρά, θα προσφέρουμε εβδομαδιαίες συμβουλές για να μειώσετε την έκθεσή σας σε επιβλαβή σήματα WiFi.

Advertisment

Κινητά τηλέφωνα

Θυμάστε πώς ήταν η ζωή πριν το κινητό σας; Χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας ως κύριο μέσο επικοινωνίας—κλήσεις, κείμενο, email—καθώς και αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο, ημερολόγιο, ψυχαγωγία και πολλά άλλα. Στα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών δίνουν κινητά τηλέφωνα, για να τα απασχολούν στα εστιατόρια και οι έφηβοι βάζουν τα τηλέφωνά τους στις τσέπες τους όταν δεν βρίσκονται στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το CDC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μελετά τις επιπτώσεις της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα μάτια, τον ύπνο, τη μνήμη, τους πονοκεφάλους και ορισμένους τύπους όγκων. Ένας όγκος αναπτύσσεται στο νεύρο μεταξύ του αυτιού και του εγκεφάλου, ενώ ένας άλλος βρίσκεται στον εγκέφαλο ή στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Από την άποψη της Π.Κ.Ι., το WiFi, η ηλεκτρομαγνητική συχνότητα (EMF) και η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) διαταράσσουν τις φυσικές δονήσεις του σώματος, δημιουργώντας άγχος στο σώμα και εξαντλούν το Qi μας. Παρόλο που γνωρίζουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να αφήσουμε τα τηλέφωνά μας κάτω, για έστω και μια μέρα.

Advertisment

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να περιορίσουμε την έκθεσή μας;

1. Περιορίστε τη χρήση σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να περιορίσετε την έκθεσή σας είναι να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή τη συσκευή λιγότερο συχνά. Βγείτε στη Φύση! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περπατήσετε τον σκύλο ή να κάνετε μια βόλτα με ποδήλατο. Επισκεφτείτε έναν γείτονα ή περάστε χρόνο με έναν φίλο που δεν βλέπετε πολύ συχνά και αφήστε τη συσκευή σας στο σπίτι. Θα εκπλαγείτε με τον χρόνο που εξοικονομείτε όταν αποσυνδέεστε.

2. Βάλτε χώρο ανάμεσα σε εσάς και τη συσκευή σας. Κοιμάστε με το τηλέφωνό σας δίπλα στο κρεβάτι σας; Είναι καλύτερο να κρατάτε το τηλέφωνό σας έξω από την κρεβατοκάμαρά σας. Εάν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως ξυπνητήρι, ρυθμίστε το σε λειτουργία πτήσης τη νύχτα. Πληκτρολογείτε με το laptop σας στην αγκαλιά σας; Φροντίστε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα σε εσάς και τον φορητό υπολογιστή σας.

3. Ακολουθήστε τον κανόνα του μη αγγίγματος! Βάλτε το τηλέφωνό σας στο ηχείο ενώ μιλάτε και αποφύγετε τη χρήση ασύρματων ακουστικών. Θυμηθείτε, ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιείται, εκπέμπει ακτινοβολία. Ποτέ μην βάζετε το τηλέφωνό σας στο σουτιέν ή στην τσέπη σας.

“Αποσπάσματα από την Σοφία του Qigong”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα λόγω κατάθλιψης;
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας
Doomscrolling: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση