,

Το συστατικό που μπαίνει στον καφέ και κάνει τη διαφορά στην υγεία του εντέρου

Ο καφές με κακάο μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τη λειτουργία του εντέρου και τη γενική υγεία.

Το συστατικό που μπαίνει στον καφέ και κάνει τη διαφορά στην υγεία του εντέρου

Για να ξεκινήσει θετικά η μέρα, πολλοί αναζητούν μια δόση ενέργειας και αντιοξειδωτικών που μπορεί να βρεθεί σε ένα φλιτζάνι καφέ. Ο καφές έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ευνοεί τη λειτουργία του εντέρου, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες του καφέ ωφελούν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, προάγοντας την ανάπτυξή τους και περιορίζοντας τη δράση των βλαβερών βακτηρίων.

Όταν συνδυάζεται με το κακάο, η αντιοξειδωτική δράση ενισχύεται περαιτέρω, καθώς το κακάο περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες πολυφαινολών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι το οξειδωτικό στρες και οι ανισορροπίες στο μικροβίωμα του εντέρου συνδέονται με γαστρεντερικές παθήσεις, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Αυτή η πάθηση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι, αιματηρά κόπρανα, απώλεια βάρους και κόπωση.

Advertisment

Πρόσφατες έρευνες, που δημοσιεύτηκαν στο Antioxidants, έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξειδωτικό στρες, να βελτιώσουν τη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο και να ενισχύσουν το ανοσολογικό σύστημα. Επιπλέον, ο καφές με κακάο είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού σωλήνα. Μια κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη περιέχει περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών, κάνοντας τον καφέ με κακάο μια εξαιρετική επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία του εντέρου.

Συνολικά, αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο καφές με κακάο μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τη λειτουργία του εντέρου και τη γενική υγεία.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση