,

Μίλτος Τεντόγλου: Ξανά στην τελική τριάδα για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον στίβο!

Ο Μίλτος βρίσκεται στην τελική τριάδα για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του στίβου στην Ευρώπη για το 2023!

Μίλτος Τεντόγλου: Ξανά στην τελική τριάδα για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον στίβο!

Για μία ακόμη χρονιά, ο Μίλτος Τεντόγλου, βρίσκεται στην τελική τριάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του στίβου στην Ευρώπη για το 2023, στις 21 Οκτωβρίου στο Βίλνιους.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (European Athletics) ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών φιναλίστ στους άνδρες, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος από το περασμένο καλοκαίρι στη Βουδαπέστη να συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες για την πρωτιά αυτή τη φορά. Πέρυσι, κορυφαίος αθλητής του στίβου στην Ευρώπη είχε αναδειχτεί ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ), ενώ στην τριάδα είχε βρεθεί και ο Νορβηγός δρομέας Γιάκομπ Ινγκεμπρίντσεν.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στην τελική τριάδα έφτασαν οι ίδιοι τρεις αθλητές, αλλά αυτή τη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου ευελπιστεί πως θα ακούσει το δικό του όνομα ως τον νικητή, στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που θα λάβει χώρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 21 Οκτωβρίου.

Ποιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου – Που ξεκίνησε

O Μιλτιάδης (Μίλτος) Τεντόγλου είναι Έλληνας πρωταθλητής του στίβου, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023 και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022.

Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, με άλμα στο μήκος στα 8,55 μ., πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021 και το 2023. Θεωρείται αθλητής παγκόσμιας κλάσης και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες αθλητές.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου σε εφηβική ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε τον στίβο σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση