3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Το αυγολέμονο, αυτή η αγαπημένη σάλτσα της ελληνικής κουζίνας, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και δημοφιλή στοιχεία της παραδοσιακής μαγειρικής. Με την μοναδική

3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Το αυγολέμονο, αυτή η αγαπημένη σάλτσα της ελληνικής κουζίνας, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και δημοφιλή στοιχεία της παραδοσιακής μαγειρικής. Με την μοναδική της γεύση, εμπλουτίζει και αναδεικνύει πληθώρα σπιτικών πιάτων, όπως τους λαχανοντολμάδες, τα γιουβαρλάκια, το φρικασέ, και το χοιρινό με σέλινο, προσθέτοντας μια αρωματική νότα.

Η τέλεια υφή του αυγολέμονου είναι κρίσιμη, και η επίτευξή της απαιτεί συγκεκριμένη τεχνική και δεξιότητα, κάτι που κάνει την παρασκευή της ελαφρώς πιο περίπλοκη. Η δημιουργία αυτής της σάλτσας ενέχει συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με ακρίβεια.

Advertisment

Στην πράξη, τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το γρήγορο χτύπημα των αυγών με το λεμόνι και την προσθήκη ζεστού ζωμού με σταθερή ροή. Επίσης, υπάρχουν και λιγότερο γνωστά κόλπα που βοηθούν στην επιτυχία της σάλτσας.

Για ένα ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα σε γεύση και υφή, δοκιμάστε τα εξής τρία τρικ:

  1. Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτοντας έπειτα τους κρόκους και τον χυμό λεμόνι
  2. Προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ, που βοηθάει στο δέσιμο της σούπας και αποτρέπει το κόψιμο της σάλτσας.
  3. Χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός ή μπλέντερ για να αφρατέψετε τα αυγά και να διατηρήσετε σταθερή ροή στον ζεστό ζωμό.

Μια επιπλέον συμβουλή είναι η αναλογία αυγών προς λεμόνια, που μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμητή οξύτητα. Περισσότερα αυγά σημαίνουν πιο πηχτή σάλτσα για το πιάτο σας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση