,

Συνταγή: Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει ζάχαρη και η γλυκύτητα προέρχεται από τις φράουλες, την μπανάνα και τη βανίλια. Περιέχει 285 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια

Συνταγή: Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει ζάχαρη και η γλυκύτητα προέρχεται από τις φράουλες, την μπανάνα και τη βανίλια. Περιέχει 285 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 26 γραμμάρια λιπαρών, 1 γραμμάρια φυτικές ίνες και 0 γραμμάρια αλάτι ανά μερίδα. Οι προτεινόμενες ποσότητες υλικών είναι για 8 περίπου μερίδες.

Σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το γάλα και την κρέμα με φυτικά προϊόντα μπορείτε να επιλέξετε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ωστόσο, μπορεί η σύσταση να μην είναι ακριβώς η ίδια, διότι το πλήρες ζωικό γάλα έχει μεγαλύτερη πυκνότητα.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: 9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν τρώμε μπανάνα

Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

– 300 ml κρέμα γάλακτος

– 300 γραμμάρια γάλα πλήρες (ή υποκατάστατο ζωικού γάλακτος)

Advertisment

– 1 ξυλάκι βανίλιας

– 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 500 γραμμάρια ώριμες φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση

– 1 μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα

Μέθοδος παρασκευής

1. Προσθέστε την κρέμα και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ύστερα προσθέστε την βανίλια. Φέρτε το σε σημείο βρασμού και αμέσως κλείστε το μάτι.

3. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ύστερα ρίξτε την κρέμα και το γάλα. Αφού το ανακατέψτε προσεκτικά, επιστρέψτε το υγρό στην κατσαρόλα και ανοίξτε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

4. Βράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να είναι αρκετά σφιχτή που να μένει στο κουτάλι. Είναι σημαντικό να μην παραζεστάνετε το μείγμα γιατί τα αυγά σας θα αρχίσουν να γίνονται ομελέτα.

5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε τη βανίλια και μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ. Καλύψτε την επιφάνεια με σελοφάν για να μην ξεραθεί και αφήστε να κρυώσει.

6. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φράουλες και τις μπανάνες σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Ύστερα, σταδιακά προσθέστε τον πουρέ φρούτων στην κρέμα. Χρειάζεται εδώ αρκετό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο το μείγμα.

7. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα ειδικό μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

8. Όταν θελήσετε να το καταναλώσετε, αφαιρέστε το από την κατάψυξη και αφήστε το για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση